Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

AIK:s scout fintade bort oss

DUBAI. AIK genomförde sitt tredje träningspass  i Dubai under torsdagen. Med då var nyförvärven Chinedu Obasi och Daniel Granli. Det tredje, finske mittfältaren Saku Ylätupa, ansluter under fredagen och gör sitt första träningspass på lördag.
19-åringen kommer att få ”pocket-rollen” i Norlings lagbygge. På mittfältet framför Sebastian Larsson och Enoch Kofi Adu. Han får därmed alla chanser att lyckas då det måste kännas tryggt att ha två så bra spelare bakom sig om Ylätupa kommer ha.
Norling berättade också att det var Tobias Ackerman som scoutat Ylätupa. Bland annat under Januariturnén i Qatar där Finland mötte Estland.
Vi var ett par stycken ur journalistkåren som höjde på ögonbrynen när chefsscouten dök upp på hotellet i Doha. Enligt honom själv var han bara där för en generell scouting för AIK. Ingen specifik spelare (där blåste han oss).
I den svenska A-landslagstruppen var det väl knappt fem spelare som skulle vara aktuella för AIK. Daleho Irandust, Adam Anderssson, Tesfaldet Tekie, Sotirios Papagiannopoulos och Viktor Gyökeres.
Ingen av dem kommer spela i AIK 2019.
Det gör i stället Saku Ylätupa.
Han gjorde tydligen bra i från sig för Finland i matchen mot Estland. Och hade man tänkt ett steg längre hade man säkerligen kunnat lista ut att AIK, som då hade sålt Kristoffer Olsson, var i Qatar för att scouta en central mittfältare.
För Argentina-spåret är borta.
Afrika-spåret likaså.
Efter värvningar av Daniel Granli och Saku Ylätupaär det Skandinavien-spåret som gäller.
Blir det lika lyckat som värvningarna från Argentina och Afrika så lär vd Jens T Andersson och sportchefen Björn Wesström garva hela vägen till banken.
Och supportrarna kan hoppas på fler titlar.
Rikard Norling är också bara små detaljer ifrån att förlänga sitt utgående kontrakt med AIK. Han räknar att ha klart allt under träningslägret då han och sportchefen Björn Wesström ska sätta sig ner och gå igenom de sista detaljerna.