Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Nyman tillbaka

DOHA. Ikväll spelar Sverige mot Finland här i Qatar och den svenska startelvan ser ut så här: Rinne, Andersson, Milosevic, Jansson, Augustinsson – Aiesh, Tibbling, Fransson,Irandust – Jeremejeff, Holmberg.

IFK Norrköpings Alexander Fransson är tillbaka i A-landslaget igen och han lär tillsammans med Alexander Milosevic och Sotirios Papagiannaopoulos vara den som är mest aktuell för att i närtid vara påtänkt för det ”riktiga” A-landslaget.

När jag igår frågade Fransson hur han såg på att Christoffer Nyman skulle återvända till IFK Norrköping ville han inte säga rätt ut att polaren ”Totte” skulle återvända. Han drog på svaret, garvade och sa: – Men jag hoppas och tro det. Det skulle betyda väldigt mycket att få tillbaka en Norrköpingsson som har stort hjärta för klubben. En fantastisk spelare som krigar för laget hela tiden och som blivit bättre i målskyttet också.

Nu är det också officiellt att Nyman återvänder och det är så klart en drömspelare för Norrköping. Manager Jens Gustavsson är naturligtvis överlycklig att få tillbaka anfallaren, som prövat på spel i A-landslaget och som likt Alexander Fransson nu ska få en nytändning i karriären, starta om och försöka sig på att vara lika vass som han var när han var med i A-landslaget och vann SM-guld med Norrköping. Det är drömspelaren att få tillbaka för supportrarna och Norrköpings lag ser vasst ut redan nu. Då lär det inte vara färdigvärvat än på långa vägar. I alla fall inte om man ska tro Simon Thern som vill ha in fyra-fem spelare till för att klubben ska klara av att slåss om SM-guldet och samtidigt kvala till Europa.

I övrigt på Silly season-fronten?
Händer mycket just nu, men en klubb som det varit tyst om är Malmö FF, men här kommer i all fall lite vad jag hört från de himmelsblå lägret.

Hör från flera håll att Jo Inge Berget vill lämna New York City FC på grund av sociala skäl, vilket han meddelat klubben. Norrmannen har gjort det bra i MLS sin första säsongen men vill flytta tillbaka till Skandinavien – och vad jag hör är MFF ett alternativ om han skulle komma överens med NYCFC om att bryta kontraktet. Även Molde och ett par andra klubbar i Skandinavien kan bli aktuella.
Men det lär krävas att han bryter kontraktet först.
Svar hur det går där lär vi inte ha förrän i slutet av januari eller en bit in på februari.

Samtidigt är Franz Brorsson fortsatt aktuell för en flytt till Ryssland. Samtal pågår med Dynamo Moskva och det återstår att se om den ryska klubben kommer in med ett officiellt bud till Malmö FF i vinterfönstret.