Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Janne bröt knät

DOHA. Tredje dagen här i Doha och i värmen på det gigantiska sportkomplexet Aspire drillar Janne Andersson och Peter Wettergren spelarna som är med på Januariturnén.
Eller idag var det mest Peter Wettergren som drillade spelarna.
Janne Andersson var visserligen med på träningen och styrde och ställde, men det är var en skadeskjuten förbundskapten som klev ut på planen idag.
En padelmatch i går gjorde att Andersson ”bröt” knät.
– De lurade in mig på den där jävla banan. Det var roligt att spela, men knät vek sig, sa Andersson samtidigt som han tog sig för knät.

Nåja, ”bröt knät” låter värre än vad det var och något mer än en haltande förbundskapten var det inte.

Ingen definitiv startelva ännu men att döma av gårdagens träning verkar det som om Robin Jansson får chansen från start på tisdag. Framgångssagan fortsätter alltså och vilken resa han gjort som så sent som i april jobbade extra på fabrik och spelade i division II.
Ett SM-guld och en succésäsong senare ser han alltså ut att få göra derbyt i A-landslaget.

Tungt så klart att Alexander Isak lämnade återbud. Det hade varit spännande att se anfallaren och var han stod. Men nu är det bara hoppas på att han får sitt klubbyte eller utlåning till slut. Även fast han bara är 19 år skulle han må bra av speltid i någon bättre liga än att spela med Dortmunds reserver.

TRE SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ HÄR I DOHA

1. Muamer Tankovic, Hammarby
Gjorde A-landslagsdebut redan 2014 under Hamrén, men har sedan dess inte varit aktuell. Efter att han gjort det bra i Hammarby har han nu alla chanser i världen att visa att han ska slå sig in i ett riktigt A-landslag. Talangen och potentialen finns onekligen där.

2. Hosam Aiesh, Östersund
Succéspelaren från Östersund är aktuell för en större klubb redan nu och lär säljas om ÖFK får ett bra bud i vinter. Snabb och rivig ytter med bra teknik. En spelartyp som vi inte har så gott om i landslaget.

3. Jonathan Augustinsson, Djurgården
OrdinarIe under hela säsongen med Djurgården. Har framtiden för sig. Men gör han ett bra intryck här kan han vara en man för ”riktiga” landslaget tidigare än många tror.