Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sundgren och Linus borde varit med

Landslaget presenterade en spännande trupp till Januariturnén där Borussia Dortmunds Alexander Isak sticker ut.
Men det finns några namn jag saknar.
Att inte Linus Hallenius och Daniel Sundgren är med är extremt märkligt.
Där förstår jag inte riktigt hur Janne Andersson resonerat. 

När Janne Andersson tog ut sin trupp till Januariturnén stack Alexander Isaks namn ut. Supertalangen från AIK som såldes till Borussia Dortmund för över 90 miljoner kronor i januari 2017 har sedan dess fört en anonym tillvaro i den tyska storklubben.
Jag förstår att Janne Andersson vill ta en närmare titt på honom.
Isak har, sett till vad han presterades som 16-åring i allsvenskan och AIK, alla möjligheter att bli given i landslagets startelva vad det lider.
Och det går inte att komma ifrån att tänka på om han inte redan varit det nu, om han valt att bli utlånad till någon mindre klubb i somras eller till och med i vintras.

Robin Janssons fotbollssaga fortsätter. Vissa menar att det är tröttsamt att vi tjatar om Janssons resa så mycket. Men nu får han dra på sig landslagsdressen också. Från att ha jobbat på fabrik och spelat fotboll på deltid till SM-guld och landslagsspel. På knappt tio månader.
Då är det inte konstigt att det skrivs om ”Sagan Robin Jansson.”

Det hör inte till vanligheterna att det finns speciellt mycket att invända mot trupperna till vinterturnéerna. Men den här gången finns det ett par saker jag tycker är anmärkningsvärda.

1. Linus Hallenius ratas
Jag frågade Janne om det var åldern som ”sköt ut” Hallenius från truppen eftersom Sundsvalls anfallare dominerat i allsvenskan 2018 och öst in 18 mål totalt.
Janne svar: ”Dominerat vet jag inte om han gjort, men han har gjort det bra och åldern är en parameter.”
Om man inte tycker att Linus Hallenius, 18 mål för Gif Sundsvall i år, inte dominerat i allsvenskan vet jag inte vad man sett för matcher?
Mycket märkligt svar av Janne Andersson och när Alexander Jeremejeff tas ut i stället känns resonemanget ännu  konstigare

2. Daniel Sundgren får inte plats
Även här känns det aningen märkligt att AIK:s högerback, som borde ha fått chansen redan förra året, inte får en plats i truppen. Tycker att Sundgren förtjänat en plats och borde ha varit med. Till exempel på Filip Dagerståls bekostnad. Sundgren hade även kunnat gå före någon av Adam eller Joel Andersson.

Ändå blir det en mer intressant trupp än vanligt och det kan som sagt bli en del återbud. Kristoffer Olsson lär till exempel byta klubb och det finns ett par andra spelare som kan försvinna ur truppen.

Det ska förresten bli intressant att följa Rosenborgs Jonathan Levi under turnén. Han har fått en fin utveckling i Norge och det ska bli spännande att se hur han står sig i blågula sammanhang.