Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om Kindberg-gate

Daniel Kindberg-härvan har lagt stora mörka moln över framgångssagan Östersunds FK – och den påverkar så klart klubben på en mängd olika plan.
ÖFK lär inte få det lättare att värva spelare efter det här.

Idag kom nyheten om att Daniel Kindberg avgår som ordförande för Östersunds FK.
Detta för att han vill förbereda sig inför den rättegång som stundar där han står åtalad för grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman.

Ända sedan den 17 april när han anhölls efter att ekobrottsmyndigheten gjorde en razzia mot Kindbergs kontor på Östersundshem har Kindberg-härvan växt sig större.
Och Östersunds FK, som nästan enbart förknippades med sin otroliga fotbollsresa, med spel i Europa League och succé i allsvenskan, har den senaste tiden förknippats med svarta rubriker.

Och det är klart att Kindberg-gate lägger stora svarta moln över hela Östersunds FK.
Den påverkar klubben på extremt många plan.
Men jag kan inte undgå att tänka på vänsterbacken Dennis Widgren.
24-åringen har tillhört ÖFK i hela sin fotbollskarriär. Hans kontrakt med klubben har gått ut och han väljer just nu mellan att skriva på ett nytt kontrakt med ÖFK eller skriva på för Hammarby eller BK Häcken.
Efter all turbulens tänker han säkert både en och två gånger innan han skriver nytt kontrakt med ÖFK, om han nu överhuvudtaget överväger det som läget är nu.

Samma sak med när det gäller spelare som är på väg att lämna eller skriva nya kontrakt med Östersund. Den här härvan påverkar spelarrekryteringen och nye klubbdirektören David Webbs jobb avsevärt.
Han lär inte få det lättare att få spelare att komma till Östersund. Och står det mellan ett annat alternativ kan det inte vara svårt att välja bort ÖFK och motivera det med den senaste tidens härva.