Daniel Kristoffersson

Om Hallenius val

Tryggheten i Sundsvall eller ett nytt utlandsäventyr?
Linus Hallenius står inför ett svårt karriärsval.

Det kunde i och för sig ha varit värre för Sundsvalls-sonen.
Linus Hallenius sitter i en rätt behaglig sits när han nu står inför ett vägskäl i karriären.
Efter en tuff tid i Helsingborgs IF skrev han på ett kontrakt på 2+2 år med Gif Sundsvall, där han hade en rätt dålig allsvensk lön de första två åren.
Efter succén i Giffarna med 18 mål i allsvenskan  är han nu bosman, efter att han själv sagt upp kontraktet.

Sundsvall har sträckt sig långt och erbjudit honom ett bra ekonomiskt avtal sett till deras plånbok. Ett långtidskontrakt samt en lösning där han är kvar i klubben efter karriären.
Giffarna kan knappast göra mer.
Och de kan knappast mäta sig med vad Arsenal Tula från ryska högstaligan, FC  Seoul från Sydkorea eller Apoel Nicosia, topplag i Cypern, kan erbjuda ekonomiskt.
Sundsvall kan heller knappast mäta sig med vad Djurgården eller Hammarby kan erbjuda Hallenius.

Jag har dock svår att se Linus välja någon annan klubb än Sundsvall i Sverige, trots att han är erbjuden en fet sign on-bonus.

Däremot vore det inte konstigt om han tar en sista chans att casha in på något av de utländska alternativen.
Cypern lär locka med tanke på klimatet och pengarna. Samtidigt skulle han eventuellt ha chansen att slå sig i ett A-landslag om han fortsätter att ösa in mål även utomlands.
Janne Andersson valde att satsa på yngre spelare under Januariturnén även om Hallenius så klart vore given med tanke på konkurrensen.

Ett beslut lär komma inom de närmaste veckorna. Tror faktiskt att det är 50/50 i nuläget. Ekonomin och en eventuell chans till landslagsspel talar för ett utlandsäventyr.
Tryggheten i Sundsvall talar för att han stannar.

Annat nytt på Silly season-fronten hos Giffarna:
* BK Forwards mittback Daniel Björkman har besökt GIF Sundsvall. Han har även anbud från ÖSK och Degerfors med Giffarna leder jakten.
Daniel har varit här och besökt oss. Och vi hade ett bra möte. Han fick bekanta sig med människorna här i klubben och jag tror han skulle passa väldigt bra hos oss, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

* Giffarna kräver i ett första läge omkring fem miljoner kronor för 22-årige målvakten William Eskelinen. CSKA Sofia har sagt att de ska komma med ett bud, men än så länge verkar inget ha kommit in. Djurgården tvekar med tanke på att prislappen i nuläget är så pass hög.
Vi har sagt till alla som har hört sig för att de får komma med ett marknadsmässigt bud så kan vi diskutera. Vi har ännu inte fått något formellt bud. CSKA Sofia hörde sig för om priset och sedan har vi inte hört något mer, säger Hagblom. 

*GIF Sundsvalls Eric Björkander har planerat att åka ner och bekanta sig med CSKA Sofia i dagarna. Mittbacken sitter på ett utgående kontrakt.