Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om fem hemvändare

AIK har bestämt sig för att gå för Sead Haksabanovic och samtal om en övergång till ”Gnaget” pågår just nu. Spelaren kommer att kallas hem till West Ham för att parterna ska försöka få till en övergång till AIK. Haksabanovic är en av många spelare som kan värvas hem till allsvenskan under vinterfönstret. Här nedan följer fem stycken som vi kan se i allsvenskan 2019.

FEM SPELARE SOM KAN VÄNDA HEM TILL ALLSVENSKAN I VINTER

1. Magnus Eriksson, anfallare, San Jose Earthquakes
Har två år kvar på sitt kontrakt med San Jose, men klubben har fått in en ny tränare i Mathias Almeyda och en helt ny ledarstab. Klubben har gjort klart att man ska ta in tre utländska spelare till nästa säsong så Eriksson kommer inte att bli kvar i klubben.
Djurgården har inlett samtal om att värva hem honom och allt talar för att en övergång blir klar i vinterfönstret.

2. Christoffer ”Totte” Nyman, anfallare, Eintracht Braunschweig
IFK Norrköping har förhandlat med Braunschweig om en övergång ett tag, men i somras var han för dyr. Nu har klubben hållit en dialog med både spelaren och den tyska klubben och allt talar för att Nyman värvas hem till Norrköping i vinter.

3. Astrit Ajdarevic, mittfältare, AEK Aten
På väg att bryta sitt kontrakt i Aten, efter att han inte fått någon speltid den senaste tiden. Har öppet berättat att han är öppen för en flytt hem till Sverige på grund av sin familjesituation och IFK Göteborg har tidigare varit på spelaren. Lär ha ett par alternativ utomlands också .

4. Sead Haksabanovic, mittfältare, West Ham
19-åringen gick till West Ham när Slaven Bilic tränade laget. Gjorde ett par matcher, men lånades den här säsongen ut till Malaga. Där har det inte blivit mycket speltid och han kommer att kallas hem till West Ham igen. Där är Manuel Pellegrini numera tränare och i nuläget finns ingen plats för Haksabanovic i truppen. AIK har inlett samtal om att ta hem mittfältaren, som meddelat att han är öppen för en flytt. Det mesta talar för att AIK värvar hem Haksabanovic som ersättare till Kristoffer Olsson, som är högaktuell för en flytt utomlands.

5. Branimir Hrgota, anfallare, Eintracht Frankfurt
Anfallaren har inte fått någon speltid i Frankfurt och för en tid sedan meddelade sportchefen spelaren att han borde söka sig en ny klubb. Det har bara blivit fyra minuters speltid i Bundesliga den här säsongen och i somras fick inte ens anfallaren träna med A-laget. Flera allsvenska klubbar, däribland Djurgården, lär hugga på anfallaren.