Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyman en symbolvärvning

IFK Norrköping har stått för en succésäsong.
Med Christoffer ”Totte” Nyman i laget och med en påfylld kassakista blir laget ännu vassare 2019.

IFK Norrköping säkrade minst en tredjeplats och spel i Europa 2019 i och med segern mot BP på Grimsta i går.
”Peking” satte även press på AIK i guldstriden.
Två poäng skiljer lagen åt, och även om jag tror att AIK inte kommer ha några problem att ta hem Lennart Johanssons pokal med tre matcher kvar, kan ingen säga annat än att guldstriden lever.
Det blir onekligen en rysare i Östersund i kväll.

Oavsett hur det går är kan IFK Norrköping och deras supportrar blicka tillbaka på en succésäsong. Båda sportsligt och ekonomiskt. Rekordförsäljningen av Arnor Sigurdsson, 19, till Ryssland och CSKA Moskva blev en jackpot och ger klubben en fin grund att bygga vidare på.
Om nu Christoffer Nyman skulle komma i vinter, vilket allt talar för enligt mina uppgifter, blir laget ännu vassare offensivt. Mitt tips är att 26-åringen kör sin rehabilitering utomlands och återvänder till Norrköping någon gång i februari-mars. Det vore en fin symbolvärvning för ”Peking. ”

Det vimlar av anfallare av klass i klubben men Kalle Holmberg siktar utomlands och klubben kan också få in bud på David Moberg-Karlsson,.  Men ”Peking” har resurser att värva in fullgoda ersättare om flera andra spelare skulle försvinna.

Den mest kännbara förlusten blir så klart Andreas Johansson. Lagkaptenen och härföraren som man inte kan sluta imponeras av flytta hem till Halmstad. Det blir den svåraste luckan att fylla – och räkna med att managern Jens Gustavsson redan nu är ute och sonderar terrängen efter en stabil och rutinerad mittback.

Silly season-säsongen är knappt börjat, den kommer säkerligen att ta fart om ett par veckor. Och IFK Norrköping lär bli ett av de mest intressanta lagen att följa. Var så säkra.