Daniel Kristoffersson

DIF erbjudna Giuseppe Rossi

Den 11 augusti är sista datumet för de allsvenska klubbarna att förstärka sina trupper och ta in nya spelare. Räkna med att det kommer att jobbas febrilt på många håll tills dess.
Framför allt i Djurgården.
Sportchefen Bosse Andersson letar efter en anfallare att förstärka truppen med, men har än så länge inte hittat rätt.

Klubben diskuterade med bland annat Marcus Antonsson, som ställde in mötet med DIF för att skriva på för MFF. Moestafa El Kabir valde att gå till Turkiet och i nuläget ser det inte ut som det blir något meriterat nyförvärv till Blåränderna.
Men sånt kan ändras fort i dessa Silly-tider.
Framför allt med en påfylld kassakista efter försäljningarna av Felix Beijmo och Tino Kadewere.

Samtidigt känns det rätt med den långsiktiga satsningen och jag fattar att klubben inte blir desperata och värvar in någon dyr anfallare bara för att supportrarna kräver det. Det känns som DIF inte har truppen för att utmana om guldet den här säsongen utan satsningen mot SM-guldet blir 2019. Då har klubben ett eget kapital på över 100 miljoner kronor och kan se tillbaka på ett mycket lyckat 2018 med en cuptitel och Europa-spel.

Djurgården har bland annat blivit erbjuden italienske anfallsstjärnan Giuseppe Rossi av spelarens agent Fredrico Pastorellos skandinaviske kontakt Dario Slomic. Men klubben kunde knappast möta spelarens krav på 15 miljoner kronor om året och det blev nej direkt.
Rätt givet att det aldrig var aktuellt.
Dels för den ekonomiska biten och dels för spelarens skadehistorik. Det blir dock spännande att se vart Rossi hamnar till slut…

Hos AIK är det färdigvärvat och där siktar klubben på att göra sig av med en del tunga löneposter. Där blir det ingen förlängning med Denni Avdic som sitter på utgående kontrakt. Eero Markkanen lär försvinna i sommar och det är nog rätt givet att Haukur Haukssons kontrakt inte heller förlängs. Däremot diskuterar klubben med Henok Goitom, där en lösning är nära.

AIK har fyndat i Robin Jansson och Heradi Rashidi. Ofattbart att inte Rashidi var ordinarie i Dalkurd och i Robin Jansson har AIK fått en mittback som pallar för trycket.
Bara att lyfta på hatten för AIK:s scouting. Betyget känns givet. Fem getingar med tanke på att både spelarna kom för omkring 300 000 kronor styck. Därutöver kan nog summan öka beroende på antalet matcher som spelarna spelar.
Snacka om fynd.

Bajen känns också färdigvärvade och enligt mig är truppen komplett. Bra spets i alla lagdelar samt en bänk som kan komma in och ändra en matchbild. Guldstriden som väntar blir den mest intressanta på väldigt länge.
Håller AIK som favorit för tillfället, med Bajen och Norrköping tätt bakom. Djurgården och Östersund är två outsiders.
MFF känns för långt efter, även om de verkar ha fått ihop det på slutet.

Från Norrköpingshåll jobbas det på Christoffer ”Totte” Nyman, där en skada på anfallaren kan sätta stopp. Men skulle anfallaren blir skadefri och fit for fight och Norrköping landar den värvningen blir laget ruskigt farliga.