Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om Sveriges startelva mot England

SAMARA. Ännu en flight avklarade och under fredagsmorgonen landade vi i Samara. Då hade det svenska landslaget redan varit här i ett halvt dygn då de som vanligt åker egenchartrat plan till matcherna.
Sverige- England i morgon och hela Sverige väntas stå stilla klockan 16.00 på lördag. Den största fotbollsmatchen sedan VM-kvartsfinalen 1994 mot Rumänien är bara ett dygn bort.
Jag tror Sverige har en bra chans att slå England.
60-40 i blågul favör.

Dels för att pressen på England är enorm och att i princip alla på de brittiska öarna förväntar sig att England ska gå till semifinal. Janne Anderssons gäng kan spela helt utan press. De har redan överträffat alla förväntningar med råge och oavsett hur detta slutar, lär det bli ett vackert blågult välkomnande när spelarna kommer tillbaka till Stockholm.
Bara att hoppas att det inte är i morgon utan att Sverige vinner och är garanterade två matcher till i detta VM. Om Sverige skulle ta sig till semifinal här i Ryssland vore det en större prestation än vad bronshjältarna från VM i USA 1994 mäktade med.

Men först England alltså och Janne Andersson satsar väntad startelva. Eller som han sa på presskonferensen. – Vi kommer nog inte med några brutala överraskningar.
Och det är så klart helt rätt.
Varför ändra ett fungerande koncept.
Nu blir det två ändringar per automatik då Sebastian Larsson är tillbaka från sin avstängning och ersätter Gustav Svensson.
Sedan ersätter Emil Krafth Mikael Lustig, som är avstängd.
Fler ändringar blir det inte om inte något oförutsett händer fram till avspark.

Startelvan alltså bli: Olsen – Krafth, Vigge,Granen,Augustinsson – Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg – Toivonen, Berg.