Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Tackla inte Rösler, MFF

GELEDZJIK. Och på den andra dagen kom så landslaget.
De landade fram på eftermiddagen igår för att sedan träna på träningsanläggningen som ligger nära flygplatsen. Blågults anläggning är verkligen en jackpot där gräsmattan är grön som en golfgreen.

Tisdagens träning var en av få öppna träningar och det var fullsmockat på läktaren.
Populärast av de svenska spelarna?
Överlägsen vinnare Andreas Granqvist.
Lagkaptenen som spelat fem år i FC Krasnodar, inte så långt från Gelendjik, skapade närmast hysteri när han skulle skriva autografer.
”Granqvist, Granqvist” lät det från läktarhåll då alla flockades kring kaptenen.
Säkerhetschefen Janne Gustavsson hade fullt upp och det påminde lite om den hysteri som Zlatan Ibrahimovic kunde skapa på den tiden han var med i landslaget.

Annars var den stora snackisen för dagen att Malmö FF har fått en ny huvudtränare. Tysken Uwe Rösler, med ett förflutet i Viking, Molde, Lilleström, Leeds, Wigan och Fleetwood Town presenterades på en presskonferens under gårdagen.
49-åringen har även en gedigen karriär som spelare med bland annat 152 matcher för Manchester City.
Räkna med hårda nypor framöver för Malmö FF:s spelare. Det är raka motsatsen till Allan Kuhn och han lär få Magnus Pehrsson att framstå som ett fromt lamm.
Här en smått sjuk story från tyskens tid i Viking Stavanger.

Vänsterbacken Öivind Svennig, med ett förflutet i Rosenborg, GIF Sundsvall och just Viking,är bara en av många spelare som fått känna på Röslers hårda nypor. Svenning var också i princip klar för Southampton 2004,men ådrog sig en korsbandsskada kort innan han skulle skriva på och flytten sprack.
Den numera 38-årige före detta fotbollsspelaren spelade i Viking Stavanger mellan 2005-2007 och fick lämna klubben på ett smått bissart sätt.

Under en träning spelade laget en form av kvadraten. Hela laget var samlade runt mittcirkeln och tre stycken spelare jagade i mitten. Reglerna var klara. Om de som stod i cirkeln klarade mer än 15 passningar utan att någon av de tre i mitten bröt, fick trion göra dubbla omgångar jagningar i mitten. Rösler och assisterande tränaren Gunnar Halle var med och spelade.
Det gick fyra-fem passningar när Rösler fick bollen.
Svenning hade redan innan bollen spelades bestämt sig för att glidtackla och när Rösler fick bollen fick inte norrmannen stopp. Han dundrade in i sin huvudtränare –  som ramlade över honom.
Tysken landade på axeln och skrek till av smärta, men reste sig direkt och tog tag i Svennings tröja för att nita honom. Men det blev aldrig något slag utan tysken lade sig ner på marken igen och skrek att han hade ont i axeln.
Vikings läkare rusade in på planen och tittade till honom, men det var ingen fara med axeln.

Efter den händelsen spelade Svenning inte en minut till i Viking och fick lämnade klubben kort därefter. Anledningen var att Rösler tyckte att vänsterbacken utmanat auktoriteten hos huvudtränaren med en sådan tackling.
Efter händelsen slutade Svenning med elitfotbollen och varvade ner i norska Randaberg.

Nu vet jag inte om den gamle storspelaren Rösler kommer att vara med på MFF:s träningar. Men ett råd till Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Eric Larsson och de andra i MFF är att hålla igen med tacklingarna då.
Annars kan det gå illa.