Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Seb Larsson till AIK

Idag samlas landslaget igen efter att ha haft ledigt sedan i lördags.
Spelarna har fått vila, umgåtts med sina familjer och känt lugnet inför VM-uppladdningarna som nu drar i gång på allvar.
VM är nära nu.
På måndag bär det av till Gelendzjik, där Sverige har sin bas.

Idag har Blågult stängd träning på Friends arena för att kunna slipa på fasta situationer i lugn och ro och sedan är det mixad zon med Jimmy Durmaz, Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf, Isaac Kiese Thelin, Kristoffer Nordfeldt och Robin Olsen. Med på träningen är också Ken Sema eftersom det är osäkert om John Guidetti kommer att kunna gå för fullt på träningarna som är kvar fram till Peru-matchen.Guidetti är mycket bättre i  sin stukade fot, men vill inte ta några risker när det väntar ett VM-slutspel.

Nu är det också klart att Sebastian Larsson går till AIK, enligt mina uppgifter. AIK:s styrelse klubbade igenom övergången i dagarna och landslagets mittfältsmotor skriver på ett kontrakt på 2,5 år med en möjlig option på ett tredje år. AIK:s plan är att göra värvningen officiell innan landslaget åker till VM i Ryssland och det skulle förvåna mig extremt mycket om Seb inte presenteras under torsdag eller fredag.

Det känns som en klockren värvning för AIK och laget får nu ytterligare kvalitet, rutin och spetskompetens på mittfältet. Klubben säljer Anton Saletros till FC Rostov och ersätter med Larsson. Hans rutin kommer att bli värdefull och dessutom är det en värvning som jag är övertygad kommer att hålla i många år. Dessutom får mittfältaren chansen att vinna en titel.

32-åringen har fått en nytändning i landslaget under Janne Andersson och med ett centralt mittfält bestående av Kristoffer Olsson, Larsson och Enoch Kofi Adu blir AIK vassare än tidigare när allsvenskan drar igång igen.
Dessutom talar allt för att Kristoffer Olsson stannar fram till Januarifönstret. Han vill vinna SM-guld med AIK innan han lämnar.

Här är tre andra Blågula snackisar

1. Paret Lindelöf
Alla som har Instagram kan inte ha undgått att Victor Nilsson-Lindelöf och Maja Nilsson har gift sig. Bröllopet var hemligt i ett par dagar och ”Vigge” ville inte prata om det. Men han och Maja har lagt ut en massa bilder på Instagram de senaste dagarna och det dröjde inte länge förrän The Sun lade ut en artikel om bröllopet. Med rubriken ”Beer we go!” gjorde tidningen en artikel på att Sveriges mittbacks-stjärna kopplade av tillsammans med familjen hemma i Västerås under landslaget lediga dagar.

2. Jimmy Durmaz eller Viktor Claesson
Det är väl egentligen den enda platsen som kan vara lite osäker för Janne Andersson, även om det känns som att Claesson just nu är förstavalet. Janne fick nog lite huvudbry efter Durmaz fina insats mot Danmark och när landslaget nu återsamlas under tisdagen föra att finslipa de sista detaljerna inför avresan till Ryssland lär Toulouse-mittfältaren ha stärkt sina aktier att utmana Claesson om en startplats mot Sydkorea.

3. Roger Sandberg
Har varit Sveriges Tysklandsspion under den senaste veckan och har punktmarkerat Tyskland under deras träningsläge i Italien. Han har sett träningar och matcher och ska även se Tysklands genrep mot Saudiarabien. Efter de scoutar även Sandberg Brasilien, som Sverige kan få möta i åttondelsfinal. Brassarna spelar borta mot Österrike i vad som blir det stjärnspäckade landslagets sista landskamp innan avresan till VM-äventyret i Ryssland.