Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Om svenska startelvan

JEKATERINBURG. Har nu lämnat Gelendjik och Sotji och landade imorse i Jekaterinburg. Här spelar Sverige ödesmatch mot Mexiko klockan 16.00 svensk tid på onsdag.
Efter den blytunga förlusten mot Tyskland åkte Sverige tillbaka till baslägret i Gelendjik, där det mesta handlade om Jimmy Durmaz.
Det var vackert att se och höra Durmaz tal och den spridning det fick. Men framför allt var det vackert att se hur hela Sverige slöt upp bakom honom.
Det behövs verkligen i dessa tider.

Läs gärna kollega Noas krönika här!

Förlusten mot Tyskland var den tyngsta ett landslag upplevt på många år. Inte lika tung som uttåget ur EM 2004, när Sverige föll på straffar mot Holland. Men den kändes värre än när Sverige åkte ur Play off-spelet till VM i Brasilien 2014 mot Portugal.
Och värre än när Andreas Isaksson släppte in 1-0-målet från Poulsen på Parken 2008.
Bara hoppas att Blågult kan vända förlusten och det hatet som Durmaz fick emot sig till något positivt. Att gruppen enas ännu mer och slår Mexiko.
Det blir ingen lätt uppgift. Sverige måste vinna för att säkra avancemang. En 1-0-seger räcker gott. Men att hoppas på hjälp från Sydkorea mot ett hungrigt Tyskland känns som att hoppas på för mycket.

Angående startelvan känns den rätt given på förhand. Janne Andersson lär köra på med samma manskap och det vore en extremt stor skräll om han ändrade någonting inför att Sveriges VM-öde ska till att avgöras.
Elvan blir då: Olsen – Lustig, Vigge,Granen,Ludde – Forsberg,Ekdal,Larsson,Claesson – Toivonen, Berg.

Annars var efterspelet efter Sverige-Tyskland den största snackisen. Bilderna efteråt visar hur Sveriges säkerhetschef Janne Gustavsson var säkerheten själv när han hamnade mitt i stormens öga. När tyska ledare hånade Sverige efter segern fick Janne G in en rejält knuff på en tysk ledare. Hårt i bröstet med båda händerna, precis så att tysken inte ramlar, men ändå så hård att han flyger ett par meter bakåt. Det märks att Janne G har jobbat åt Säpo och även varit säkerhetsvakt åt kungafamiljen. Det gäller att ha rutin i sådana här lägen och det kan man lugnt säga att Janne hade här. Tysken får skylla sig själv när han hånade Sverige och var inne i blågults tekniska område.

Hammarby säljer Pa Dibba till kinesiska andraligan. Har inte hört några summor som jag fått bekräftat men det ryktas om 7-8 miljoner kronor. Får de så mycket för en 30-årig anfallare är det mer än godkänt. Och självklart är det en chans som Dibba inte kan tacka nej till. Att få chansen att tjäna en bra slant när han bara har maximalt fyra år kvar av elitkarriären måste kännas rätt bra.
Och med Jesper Jansson som sportchef har Hammarby börjat att sälja spelare också. Även om de inte är i närheten av nivåerna som AIK och Djurgården säljer för. Men det är nog lite för mycket begärt att vara på den nivån redan nu. Jansson bör nog få ett par år till som sportchef innan han kan börja ta rejält betalt för en trupp som inte helt är hans bygge.