Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Kriget i mixade zonen

Dag fyra för Sverige i Gelendjik och även den här gången tränade landslaget innanför stängda dörrar. Väntat eftersom det börjar närma sig blågul VM-premiär och allt för att inte frisparksvarianter och hörnvarianter ska läcka ut till eventuella sydkoreanska scouter.
Janne Andersson har involverat spelarna i idéer gällande fasta situationer som kan överraska motståndarna och Martin Olsson berättade att många i laget hade bollat några varianter som de hade med sig från klubblagen.
Blir spännande att se om det blir läge för några varianter, om de lyckas och i så fall vilken spelare som kom med idén?

Annars var det en smått kaotiskt mixad zon igår. I alla fall till en början.
De sydkoreanska reportrarna var sura och arga. Anledningen var att de ansåg att de inte hade fått tillräckligt bra tv-bilder tidigare och inte heller fått tillräckligt med tid med de svenska spelarna under onsdagen.
Så när det dags för intervjuer hade de barrikaderat bordet där Mikael Lustig skulle stå. Allt för att vi svenskar inte skulle få plats. Visserligen är det alltid ett krig i den mixade zonen och jag glömmer aldrig när kollega Jennifer Wegerup med kamerakille nästan hamnade i slagsmål med en fransk reporter efter en PSG-match för några år sedan.
Det slutade med att den franske reporterns kamerakille tog sats och dängde kameran i axeln på Wegerups dito. Där och då hängde smockan i luften.

Igår visade sydkoreanerna häpnandsväckande brist på respekt då de vägrade flytta på sig trots att det vädjades. Både från oss svenska reportrar och från det blågula mediateamet.
Det är knappast så att vi svenska reportrar tar för givet att vi ska ha någon form av röda matta om vi är utsända för att bevaka en mixad zon hos Tyskland, England eller ens Schweiz.
Det gäller att anpassa sig.

Hur det slutade?
När en sydkoreansk reporter helt enkelt vägrade att flytta sig (han stod helt stel och det såg ut som om han spände varenda muskel i kroppen) flyttade det blågula pressteamet bordet och delade upp intervjun med Lustig i två delar.  En för svenska medier och sedan en för övriga.
Sydkoreanerna blev nog nöjda till slut.

Idag är det en ledig fredag för landslaget. Men SportExpressen vilar så klart aldrig. Ni hänger med på SportExpressen.se för att få det senaste från Sverige-lägret och övriga VM-matcherna.