Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Är Jones rätt man för ÖFK?

GELENDJIK. Andra dagen efter comebacken i Gelendjik och det känns skönt att vara tillbaka ”hemma.” Nizhny Novgorod i all ära men vistelsen i Gelendjik är den bästa jag upplevt under mina nio mästerskap som utsänd för Expressen.

Varmaste dagen här nere och termometern visade 32 grader. Värmen var en av orsakerna till att det var individuellt träningsupplägg för landslaget där vissa spelare körde fotboll och visade körde i gymmet eller i poolen.
Victor Nilsson-Lindelöf är tillbaka från sin feber och körde ett lättare fotbollspass i värmen. Glädjebesked till mittbacken alltså, som av förståeliga skäl var knäckt över att ha missat VM-premiären mot Sydkorea. Vem skulle inte vara det?

Stämningen är på topp i A-landslaget för tillfället. Både bland spelare och ledare. Till och med landslagschefen Lasse Richt var på ett strålande humör. – Alla är friska. Det är härligt stämning. Alla ler. Härligt, sa Richt när han kom ut på träningen.
Hade det inte varit för östgötskan lät han nästan som Tommy Söderberg.

Allt fokus på Tysklandsmatchen nu och det är två taktiska träningarna kvar för svenskarna. Med tanke på snacket i den mixade zonen så är det givet att de blågula spelarna känner att de kan spela helt utan press mot tyskarna, som vid en förlust kan vara ute ur VM-slutspelet redan efter gruppspelet.
Vilket fiasko det hade varit.

Östersund presenterad Ian Burchnall som tillfällig huvudtränare och Brian Wakes som assisterande. Men de är ett ännu tyngre namn de jobbar hårt för. Graeme Jones, Belgiens assisterande förbundskapten, kan bli nu huvudtränare i klubben efter VM.
En första kontakt är tagen, Jones har meddelat att det låter intressant. Men inga förhandlingar kommer att äga rum under VM-slutspelet. Allt för att inte störa Jones i arbetet med att ta Belgien långt här i Ryssland.
Jones är bra kompis med Graham Potter och känner ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg väldigt väl. Det var den 48-årige engelsmannen som tipsade Kindberg och ÖFK om Graham Potter och Billy Reid en gång i tiden för åtta år sedan.
Resten är som bekant historia.

Återstår att se om ÖFK lyckas locka över Jones. Han har aldrig varit huvudtränare, men om han ska börja en ny karriär så känns Östersund som en bra början. Frågan är hur turbulensen i klubben den senaste tiden påverkar engelsmannens beslut?
Och vill han och familjen flytta till Östersund?
Hursomhelst blir det spännande att följa ÖFK:s tränarjakt. Blir det Jones lär inget blir klart förrän efter VM i alla fall.