Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Hjälten Lasse Jacobsson

GELENDJIK. Dag tre i Gelendjik där Sverige tränade sitt andra pass här nere och den här gången fick vi i presspacket bara se 15 minuter av träningen. Janne Andersson vill i lugn och ro finslipa på de taktiska detaljerna inför VM-premiären mot Sydkorea.
Frisparksvarianter och olika spelupplägg kommer att nötas och spelarna har haft rätt mycket att säga till om vad det gäller just frisparkar.
Emil Forsberg känns fortfarande som förste frisparksskytt med Sebastian Larsson och möjligtvis Ludwig Augustinsson som backup.

Det märks att det börjar närma sig VM-premiär nu där Sverige stänger igen för att inte ge motståndarna några fördelar. Men vill någon sydkoreansk eller tysk spion se den svenska träningen så är det fullt möjligt. Det finns ”luckor” runt avspärrningarna och även en lägenhet som någon av spionerna skulle kunna låna. Landslaget har satt ut vakter men det är inte alltid det hjälper. Fråga bara Sveriges Sydkorea-scout Lasse Jacobsson.

När han skulle se den stängda träningen inför Sydkoreas träningsmatch mot Bolivia tog han till ett aningen udda knep .
Under träningen ”lånade” han ett hus av ett tyskt par, som låg uppe på en kulle, där han lugnt kunde se hela den stängda träningen.
Det kallar jag hängivenhet och vinner Sverige mot Sydkorea borde Lasse hyllas för sin uppfinningsrikhet.
Bäst var också att han spelade ovetandes när Sydkoreanska landslaget kom på honom nere vid träningsplanen och det var väl knappast glada miner hos Sveriges motståndare.
– Är det landslaget som spelar??, sa den svenske spionen när sydkoreanerna ville ha väck honom.
En klassiker.