Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Mitt allsvenska tips 2018

Äntligen!
Den allsvenska premiären är bara timmar bort. Nu när vi tragglat igenom en vargavinter utan dess like ska det äntligen bli skönt att det drar i gång.
Lagom till premiären kommer här mitt tips.

SÅ HÄR SLUTAR ALLVSENSKAN 2018

1. AIK
2. Malmö FF
3.IFK Norrköping
4.Djurgården
5.Östersund
6.Hammarby
7.Elfsborg
8.Häcken
9.IFK Göteborg
10.Kalmar FF
11.Gif Sundsvall
12.Dalkurd
13.Brommapojkarna
——————–
14.Örebro
_______________________
15.Trelleborg
16.Sirius

AIK har bredden, spetsen och en tränare som vet vad det innebär att vinna SM-guld.
Klubben kommer även att kunna förstärka i sommar. Där tror jag Sebastian Larsson ligger väldigt bra till, oavsett om Kristoffer Olsson säljs eller inte. Eftersom Nils-Eric Johansson tvingats lägga av är AIK nu mer desperat efter en ledare än någonsin. Den ledaren kan bli Seb.

Bredden, spetsen och det faktum att Norling haft tid på sig att bygga något över tid är bara ett par saker som talar för Gnaget i år.
SM-guldet till AIK alltså.

Malmö FF ser också riktigt starka ut och MFF:s startelva ser nog snäppet vassare ut än AIK:s. Men de svartgula har en lite bättre bredd trots skadorna och en aningen stökig försäsong. Samtidigt är jag säker på att MFF kommer gå all in på Europaspelet och där tror jag att allsvenska satsningen kommer att bli lidande. Men jag blir inte förvånad om MFF tar sig till ett gruppspel i antingen Europa League eller Champions League.

AIK och MFF slåss om SM-guldet. Kan utmanas av Djurgården och Östersund om allt går som det ska för de båda klubbarna. Känns som både DIF och ÖFK värvat smart och inte allför dyrt. Båda har gedigna lagbyggen som har fått jobba vidare med kontinuitet på tränarsidan och stommen i spelartruppen från förra året.

Bakom jagar IFK Norrköping, Häcken, Elfsborg och Hammarby. Om de kan blanda sig i toppstriden på allvar beror på hur nyförvärven levererar. Framför allt Hammarby är beroende av att Nikolaj Djurdjic och Erkan Zengin går in och levererar direkt. Även David Fällman måste vara den ledare man saknat tidigare.
Nu missar visserligen Djurdjic och Erkan premiären, vilket får se som en rejäl miss av Bajen. Tror ändå att det blir en hyfsad grönvit säsong men att man inte lyckas utmana den absoluta toppen.

IFK Göteborg är helt omöjliga att tippa på förhand. Det känns som att med en bra start kan de vara med och slåss i topp 6. Med en dåliga start kan det bli en jobbig säsong och de kan riskera att slåss i botten. Tror mycket kommer att avgöras i inledningen för Blåvitt.

I botten är jag övertygad om att Sirius åker ur. Truppen är för tunn och det finns inte rätt kvalitet helt enkelt. Trelleborg kommer också att få det tufft trots att klubben värvat en del spännande spelare. Det brukar aldrig gå bra och vara en framgångsfaktor över tid att göra assisterande tränaren till huvudtränare. Det tror jag ÖSK kommer att få erfara i år. Kvalplats och det blir en hård kamp om att spela i allsvenskan 2019 för Örebro.

Både BP och Giffarna har sett bra ut på försäsongen medan Dalkurd har värvat smart. Det tror jag gör att den nederlagstippade trion håller sig kvar. Håll koll på Giffarnas spanska mittfältsduo David Batanero och Juanjo Ciércoles. De kan bli två utropstecken i år.

Årets skyttekung: Tarik Elyounoussi, AIK
Årets genombrott: Jonathan Augustinsson, Djurgården
Årets flopp: Elfsborg