Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Kommer Danmark till matchen?

ABU DHABI. Sverige genomförde i dag den näst sista träningen på Januariturnén inför matchen mot Danmark på torsdag. En match som avslutar den här turnén. Om Danmark kommer till matchen vill säga?
Skämt åsido.

Det är aningen infekterat mellan Sverige och Danmark efter den inställda matchen där de danska damerna uteblev från VM-kvalmötet i höstas på grund av en facklig konflikt. Svenska fotbollförbundet har överklagat straffet och ett besked kommer vid årskiftet.
Kan tycka att Sverige gör rätt som överklagar.
Det känns aningen amatörmässigt att en tvist mellan ett förbund och dess spelare ska gå så långt att en VM-kvalmatch ställs in.
Med nuvarande straff visar Uefa att man kan utebli från en match, förlora med 3-0, ta 200 000 i böter och sedan få spela vidare som inget hänt.
Säg då att en nation har bra målskillnad inför en avgörande match i ett gruppspel inför sista matchen – och har råd att förlora med 4-0. Ska man då kunna utebli, torska med 3-0, ta böterna och klara sig?
Självklart ska det inte var så.
I månadsskiftet kommer besked och då får vi se om straffet ändras.
Dessutom är det inte omöjligt att Sverige tar det vidare till Cas om domen inte skulle ändras.
Lite härlig tändvätska mellan Danmark och Sverige på torsdag alltså.

Janne Andersson lär matcha en väntad startelva där de spelare som vilade mot Estland startar nu. Mest spännande blir så klar att se Ken Sema, som sett allra hetast ut här nere i Abu Dhabi så här långt.
Tillsammans med Jiloan Hamad.
Danmark kommer med en blandning av U21- och A-landslagsspelare och Blågult lär ha en bra chans att vinna.

Samtidigt går den allsvenska silly seasons-säsongen vidare och den är hetare än på länge. MFF har värvat Fouad Bachirou från Östersund och AIK gjorde i dag klart med Stefan Silva. Där är också Joel Ekstrand i princip klar.
Silva känns som en klassvärvning medan Ekstrand känns mer osäker. Men det är en billig lösning då han haft en del skadeproblem och får AIK ordning på honom blir det en billig jackpot. Går det inte som man hade tänkt sig har bosmanvärvningen inte varit speciellt dyr. I alla fall inte vad jag hör.

Alexander Milosevic har varit på tapeten men var knappast aktuell. Han är inte färdig i utlandet ännu och vill så klart ha bra betalt – vilket han också har stora chanser att få med tanke på att han är bosman.

Räkna med att flera tunga namn kommer att dyka upp hos de allsvenska klubbarna de närmaste veckorna. Silly season-säsongen har som sagt bara börjat.