Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Huvudbry för Rikard Norling

DUBAI. AIK laddar för säsongen 2018 i Dubai där de har ett tio dagar långt träningsläger.  Laget bor på lyxiga Meydan hotel och tränar på NAS Sports Complex, som är ett gigantiskt träningscenter som inte bara har fina fotbollsplaner.
Här finns även en friidrottsanläggning, en stor simarena, tennis- och padelbanor.
Anläggningen ägs av prinsen av Dubai och får anses som en av de bästa i emiratet.

Patrice Evra, som stängdes av från Marseille efter att ha sparkat en åskådare i höstas och varit klubblös sedan dess, har varit här och kört på egen hand i nio veckor.
Han körde tydligen sitt sista pass i går för att vara stand by för att flyga och skriva på för en ny klubb innan transferfönstret stänger i natt.

AIK körde sitt andra fotbollspass under onsdagen där alla tränare utom Denni Avdic som har en skadekänning och körde på egen hand. Det gjorde även Daniel Sundgren som så sakta börjar komma tillbaka, men är bara med på uppvärmningarna.

Även BK Häcken kommer att ladda här nere och lag som FC Köpenhamn, Midtjylland och Bröndby har gjort samma sak. I regel betalar lagen rätt mycket för ett träningsläger här. Det finns kinesiska lag som lägger 100 000 kronor per dag för att få ha en speciell träningsplan.
AIK har dock genom kontakter fixat så att de får vara gratis på NAS Sports Complex – och betalar alltså ingen planhyra eller hyra för anläggningen, vilket i annat fall hade gått loss på närmare miljonen för de här tio dagarna.

AIK:s nyförvärv Tarik Elyounoussi kommer att ansluta till träningslägret i dagarna. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben och får betraktas som en fyndvärvning då han kommer som bosman, efter att ha köpts ut från Olympiakos. Nu är det upp till den norske landslagsmannen att bevisa att han är så bra som hans meriter säger. Kommer han upp i normal standard och det han visat i bland annat Hoffenheim lär han bli en av AIK:s viktigaste spelare.
Men konkurrensen är knvivskarp.
Ahmed Yasin var en av allsvenskans bästa spelare ifjol och han lär knappast acceptera att sitta på bänken. Lägg också till Kristoffer Olsson, Adu och Anton Saletros så är det fem spelare som låss om tre platser på mittfältet.
Henok Goitom och Nicholas Stefanelli är givna i anfallet och Rasmus Lindkvist och Robert Lundström som wingbacks likaså .
Tränaren Rikard Norling kommer att få angenäma problem med att ta ut laget. Det kommer också att bli extremt viktigt att hålla alla spelare på gott humör, vilket ibland inte är det lättaste.

Som jag ser det just nu har AIK en minst lika bra trupp som Malmö FF och kapprustningen de båda klubbarna emellan har varit intressant att följa. AIK:s trupp känns spikad, men frågan är vad Daniel Andersson gör? Han har två månader på sig att förstärka truppen – om han vill göra det vill säga.