Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

De har bäst chans att nå VM

ABU DHABI. Vinterturnén 2018 avslutades med en 1-0-seger mot Danmark – men sammanfattar vi Abu Dhabi-lägret innehöll det få överraskningar.
Ken Sema, Oscar Lewicki, Johan Larsson och möjligtvis Jiloan Hamad är spelare som med en bra vår har chansen att komma med i VM-truppen.

Matchen mot Åge Hareides Danmark avslutade den här Januariturnén. Det var finbesök på Zayed Sports City när landslagets lagkapten Andreas Granqvist fanns på plats tillsammans med Christian ”Chippen” Wilhelmsson och förre Players Manager Marcus Allbäck, som numera jobbar som spelaragent.
Dessutom satt Jörgen Lennartsson en bit ifrån den svenske delegationen.
På den danska sidan.
Lennartsson utnämndes i går till scout för Åge Hareides landslag.
Kontraktet gäller över VM-slutspelet i Ryssland.
När det inte blev något tränarjobb, det var nära med Maccabi Haifa, känns det här jobbet som en bra lösning för Lennartsson.
Han var också nöjd när jag mötte honom i lobbyn på det danska spelarhotellet här i Abu Dhabi.

Matchen mot Danmark?
En seg historia där Sverige började bäst och hade en jättechans att göra 1-0 när Johan Larsson nickade klockrent i stolpen. Andra delen av första halvlek var bolltempot för dåligt och Sverige tappade.
Andra halvlek blev inte mycket att hurra för, förutom bra försvarsinsatser av framför allt Jacob Une-Larsson och Sotte Papagiannopoulos.
Ken Sema blixtrade till då och då, men andra halvlek var inte mycket bättre än första för Blågults del. Det blev inte bättre förrän sista tio minuterna – och med matchens sista spark kunde Gustaf Nilsson sätta en retur på Jordan Larssons stenhårda ribbskott.

Seger alltid viktigt. Framför allt mot rivalen Danmark.

Sett över hela turnén och de två matcherna är det få spelare som höjt sig över mängden eller stått ut. Ken Sema, Jiloan Hamad, Joel Andersson, Kalle Holmberg backparet Sotte/JUL är väl de som får högst betyg sett över två matcher.
Även Robert Gojani gjorde det bra när han spelade mot Estland.
Så mycket mer att hänga i julgranen var det inte från den här turnén.
Många av spelarna är unga och har framtiden för sig även i A-landslagssammanhang. Men det lär dröja ett år eller två innan vi får se dem i A-landslaget.

De som har störst chans att nå en plats i VM-truppen är Ken Sema. En bra vår i allsvenskan eller ett bra steg utomlands och han bör få åka med till Ryssland. Oscar Lewicki, Johan Larsson och möjligtvis Jiloan Hamad kan vara med och bråka om en plats också.
Kanske Pontus Dahlberg som tredjemålvakt
Knappast några fler lär vara aktuella om det inte händer något sensationellt under våren.
Sammantaget kan man säga att det var få överraskningar på den här Vinterturnén som inte kommer gå till historien som någon av de bättre.

SPELARBETYGEN
Jacob Rinne 3

Johan Larsson 2
Soitrios Papagiannopoulos 3
Jacob Une-Larsson 3
Rasmus Lindkvist 2 ut 61

Ken Sema 2
Jesper Karlström 2 ut 66
Oscar Lewicki 2
Kerim Mrabti 2 ut 77

Kalle Holmberg 2 ut 66
David Moberg-Karlsson 2 ut 66

AVBYTARE
Anton Tinnerholm  2 in 61
Kristoffer Olsson 2 66
Gustaf Nilsson 3 66
Jordan Larsson  3 in 66
Jiloan Hamad 2 in 77