Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Celta Vigo med bud på Ghoddos

Om en dryg vecka stänger de flesta transferfönster ute i de större ligorna och frågan är om vi får se någon stor affär från allsvenskan?
Hittills har vi bara sett två större övergångar från Sverige till utlandet.
Anders Christiansen till KAA Gent för drygt tio miljoner och Magnus Eriksson till San José Earthquakes för omkring 15 miljoner kronor.
Kevin Kabran från BP till IK Start gav BP omkring fyra miljoner, men kan knappast räknas till någon stor affär.

I övrigt kan konstateras att från allsvenskan till utlandet har det i princip bara gått bosmanfall och då de flesta från Malmö FF.
De allsvenska klubbarna håller hårt i sina spelare.
Kolla på IFK Norrköping som nobbat dryga fem miljoner för Jon Gudni Fjoluson och där klubben också nobbat ett bud från Tyskland på skyttekungen Kalle Holmberg.
Östersund håller hårt i Ken Sema och AIK vill inte släppa Kristoffer Olsson, där ryska Rostov är den senaste klubben att vilja köpa loss mittfältaren.
Men AIK säger blankt nej.

AIK jobbar fortfarande på att ta in en mittfältare där Tarik Elyounoussi är förstavalet, Ebenezer Ofori tvåa och sedan finns det ett par andra spår som sportchefen Björn Wesström utreder.

Enligt mina uppgifter är nu också Celta Vigo ute efter Östersunds Saman Ghoddos. Den spanska klubben vill låna spelare för ett par miljoner fram till maj och skriva in en köpoption på omkring 60 miljoner kronor.
Men ordförande Daniel Kindberg går inte med på en sådan deal och Ghoddos lär även han bli kvar.
Framför allt med tanke på matchen mot Arsenal i Europa League som väntar i februari.

Och på tal om att hålla hårt i spelarna är FC Köpenhamn bäst i klassen. Avslöjade att Crystal Palace ville köpa loss landslagsmålvakten redan nu, men där ser som väntat Ståle Solbakken ut att säga nej, om inget oväntat sker de närmsta dagarna.
FCK:s plan har hela tiden varit att sälja Olsen i sommarfönstret och nu verkar också Roy Hodgson ta in Getafes Vicente Guatia för 80 miljoner kronor, enligt rapporter i både England och Spanien.
Återstår att se hur det slutar…

Hör för övrigt att J-Södras Robert Gojani presenteras av Elfsborg på fredag. En övergång som Sportbladet var först med att avslöja.