Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ring bra ersättare till Eriksson

Silly season är inne i ett intensivt skede och de allsvenska lagen rustar just nu för 2018.
Topplagen vill ha sina trupper spikade så tidigt som möjligt, vilket oftast är svårt med tanke på att många toppspelare i allsvenskan försvinner i slutet av januari när lagen utanför Skandinavien har gått bet på någon spelare eller fått skada på en annan och behöver panikvärva.

Malmö FF har gjort två klassvärvningar i Eric Larsson och Arnor Traustason. Fler lär det bli.
Fotbollskanalen har avslöjat att Runar Mar Sigurjonsson kan vara på väg till MFF, vilket vore en rejäl förstärkning för MFF.
Intressant att se om Daniel Andersson landar den värvningen.
Samtidigt är AIK bara små detaljer från att göra klart med högerbacken Robert Lundström från Vålerenga, vilket Sportbladet var först med att avslöja. Vad jag hör är den värvningen i princip klar och den enda som återstår är att klubbarna ska komma överens.

Som vanligt när det gäller Silly season-nyheter gäller det att som reporter lägga pusslet. Vilka spelare är på väg bort, vilka ska de ersättas med och vilka säljs nu och vilka är planerade att säljas i sommar?
Oftast hänger allt ihop.
Eller i alla fall mycket.

Ta Djurgården till exempel. Brommapojkarna ville värva Jonathan Augustinsson för en tid sedan. Men där hängde det på om Elliot Käck skulle bli kvar. Nu lär en utlåning av Augustinsson inte bli av med tanke på att han måste vara kvar som backup till den som kommer in.
Hade Käck stannat, och inte gått till Start, hade nog Käck blivit backup till en annan vänsterback som DIF har på gång.
Och nu när Johan Andersson från Sirius är klar (presenteras i dagarna) lär Felix Beimjo lämna i sommar.

Eller som AIK, som gjorde klart sin målvaktsuppsättning rätt tidigt. Där var det ju inte säkert att Oscar Linnér skulle förlänga. Hade han inte förlängt hade klubben säkerligen gått för Patrik Carlgren i Konyaspor i stället. Då är det inte heller säkert att Budimir Janosevic hade hamnat i AIK.

AIK har även värvat in Enoch Kofi Adu och söker ytterligare ex ”sexa” där Panos Dimitraidis är högst upp på önskelistan. Med de två i laget , samt Kristoffer Olsson, är det rätt enkelt att lista ut att Amin Affane fått beskedet att han är fri att söka en ny klubb. Räkna med att han lämnar i vinter. Affane är alldeles för bra för att få sitta på bänken ytterligare en säsong.

Lämna lär även Denni Avdic göra. Och då skulle en tänkbar adress kanske vara BK Häcken med Andreas Alm som huvudtränare…

Och apropå pussel så lades det tidigt angående skyttekungen Magnus Eriksson som snart blir klar för San José Earthquakes. Skulle bli extremt förvånad om den affären inte går i lås närmaste veckorna.
Pusslet handlar så klart resonemanget som jag var inne på i 08fotboll för två veckor sedan. Agenterna i Nordic Sky var de som tog Mikael Stahre från Häcken till San José. De var även med och tog Joel Qwiberg från BP till samma klubb.
Eriksson representeras av Per Jonsson och Anders Carlsson – och allsvenskans skyttekung har uttryckt en stark vilja att komma till MLS. Då var det rätt enkelt att göra matten där.

Och när Eriksson försvinner så lär Djurgården ha värvat in en ersättare i Jonathan Ring från Kalmar FF. En övergång som bara är små detaljer från att presenteras. Ring känns som en spelare som kan passa i Djurgården. Passar i ett mer rakare djupledsspel vilket kan behövas när Özcans mannar ska jobba på att luckra upp låga försvar.

Andreas Alm presenterades för övrigt av BK Häcken under fredagen. En presskonferens som blev aningen annorlunda. Häckens sportchef Sonny Karlsson var på ett strålande humör och ilskan efter Stahres sorti var som bortblåst. Han skämtade och hade en lång utläggning om porrfilmsmustasch som utmynnade i en stilla undra om hans egen fru kollade på tysk porrfilm.
Just där och då kände Häckens kommunikationsansvariga Malin Jonson att det var läge att bryta in.
Kändes som ett bra beslut.