Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Sagan om Vigge fortsätter

MALMÖ. Ingen Zlatan Ibrahimovic. Men väl en Victor Nilsson-Lindelöf. Fotbollssagan om ”Vigge” fortsätter – och hans resa i United ska bli minst lika spännande att följa som Zlatans. 

Idag satt jag på Olympias läktare när Sveriges U21-landslag förlorade mot Danmark med 2-0 i genrepet inför sommarens mästerskap i Polen.
Precis som för två år sedan i Lyngby gjorde de blågula en rätt svag insats.
Ett par timmar efter att Håkan Ericsons gäng lämnat Helsingborg för att ha ett drygt dygns ledighet innan avfärden till Lublin på måndag, bekräftade Manchester United att Victor Nilsson-Lindelöf är klar för klubben.
En händelse som såg ut som en tanke.
För det var ju i U21-landslagets match mot Danmark i Lyngby för två år sedan som Victor Nilsson-Lindelöfs fotbollssaga började.
Efter att Emil Krafth skadade sig fick ”nödlösningen” hoppa in som högerback.
Det blev succé, EM-guld och sedan har det bara gått spikrakt uppåt för Västerås-sonen.
En fantastisk fotbollssaga och det är bara att hoppas att den fortsätter lika bra.

Sedan i januari har portugisiska medier och då framför allt tidningen Record turats om att avslöja detaljer kring flytten.
För några dagar sedan fick också tidningen ut med att det i princip var klart och under lördagskvällen bekräftade Manchester United affären på sin officiella hemsida.

En ung svensk mittback i en av världens mäktigaste klubbar är stort. Det ska bli häftigt att se honom i världens tuffaste liga i ett United som återigen verkar få bygga nytt.
Bygga bakifrån.
José Mourinho lär satsa stenhårt för ligatiteln och Champions League den här säsongen.
Ett bra läge att komma till klubben.
Känns det som i alla fall även om det är tufft att som ung spelare komma till United och göra succé direkt.
Tålamodet är inte alltid det bästa även om jag tror att Nilsson-Lindelöf kommer att ha ett stort förtroendekapital hos José Mourinho som länge varit ute efter svensken.

Och att United skulle uppleva ytterligare en rätt medioker ligasäsong känns inte troligt – även om just Mourinho har mycket kvar att bevisa som tränare.
Dessutom finns det ett enormt sparkapital i spelare som Paul Pogba och Antony Martial.
På minuskontot finns så klart Zlatan Ibrahimovics skada som gjorde att svensken inte fick förlängt kontrakt. Där blir det sannolikt Alvaro Morata som ersätter, vilket känns långt i från någon given succé direkt.
Inte som den Zlatan stod för.

Men nu kan vi glädja oss åt att vi även nästa säsong för följa en svensk på den absolut största fotbollsscenen då sagan om Victor Nilsson-Lindelöf ska fortsätta att skrivas.