Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

KFF borde tagit Pelle istället

LUBLIN. Efter en enklare bilfärd på dryga två timmar är jag och kollega Philip Gadd nu på plats i Lublin för att följa U21-landslaget under EM-slutspelet här nere.
Bilfärden gick i 70 kilometer i timmen genom den polska landsbygden.
Som hemma fast annorlunda…
Sverige har valt att ladda upp i studentstaden Lublin (matchen spelas i Kielce tre timmars bilfärd härifrån) med knappt 350 000 invånare.
Lite samma känsla som i Tjeckien 2015. Då hette städerna för gruppspelet Olomouc och Uherské Hradiště. Nu är det Lublin och Kielce som gäller. Exotiskt värre.

Det är ett helt annat lag som Håkan Ericson förfogar över nu än vad han gjorde under guldsommaren 2015.
För två år sedan var kännetecknet ett hårt jobbande kollektiv.
Nu är det ett mer spelande lag mer fler individualister.
Roligare att titta på så klart men frågan är hur långt det räcker?
På förhand känns det som att Sveriges chanser att ta sig vidare från gruppen är små. Framför allt sett till genrepet mot Danmark där Tim Erlandsson i målet såg aningen darrig ut och offensiven inte alls var något att hänga i julgranen.
Å andra sidan hade vi knappast någon bra känsla efter det dåliga genrepet mot Danmark för två år sedan heller.
Och då slutade det med guld. Hoppas att historien upprepar sig.

Bara ettan är garanterad att gå vidare och sedan gör de bästa tvåorna upp. Nyckelmatchen blir mot England på fredag. Seger där och det ser ljust ut. Poängförlust och en svår match mot hemmanationen Polen väntar.
Mixad zon med 15.40 i eftermiddag och sedan träning vid 16.00.

Hemm i Sverige rullar Silly season-säsongen vidare.
Kinglsey Sarfo till Malmö FF är det hetaste ryktet just nu och vad jag hör lär den övergången bli av om Malmö FF höjer budet till omkring 15 miljoner kronor. Då är Sirius beredda att släppa sin guldklimp. Sarfos prioritet var först att komma utomlands men för att säkra svenskt medborgarskap är nu MFF det hetaste spåret.
Inget är klart ännu men om Daniel Andersson hostar upp med omkring fem miljoner till lär det alltså bli en deal.

Peter Swärdh sparkas av Kalmar FF. Under morgonen skickade han ut ett sms till spelartruppen där han tackade för tiden i klubben.
Logiskt att han får gå.
Swärdh var ifrågasatt av större delen av spelartruppen redan i fjol. Det saknades tydliga riktlinjer och spelarna hade inget grundspel att falla tillbaka på. När spelet inte fungerade fanns det ingen plan B.
Inte alls förvånande att Swärdh får gå.
Mer förvånande då att han inte sparkades redan förra säsongen…

Nanne Bergstrand tar över  vilket känns logiskt med tanke på ryktena som surrat senaste tiden. Men det är knappast rätt eftersom han har känts trött sedan tiden i Hammarby. Knappast framtidens fotboll..
Hade jag varit sportchef Thomas Andersson-Borstam hade jag ringt till Pelle Olsson istället.
Olsson tog det helt omöjliga uppdraget AFC Eskilstuna och visste nog inte vad det var för klubb han kom till.
Men tiden i AFC har knappast gjort Olsson till en sämre tränare. Snarare tvärtom. Man bör nog lära sig en del efter att ha varit i en klubb som är så pass kaosartad som Eskilstuna verkar vara.
AFC kommer att åka ur allsvenskan. Nu är frågan om Nanne kan rädda kvar KFF? Klart är i alla fall att spelarmaterialet är betydligt bättre än vad tabellplaceringen säger.