Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Inte slutet i Blågult för Tibbe

LUBLIN 2-2 mot Polen var en stor svensk besvikelse.
Dagen efter matchen var det ändå rätt samlade spelare som mötte medierna på spelarhotellet Grand efter en träning på en stekhet träningsanläggning.
28 grader i skuggen här nere när avbytarna tränade medan övriga spelare körde rehab.

Mycket handlade så klart om Simon Tibbling.
Han missar matchen mot Slovakien på torsdag och enligt SportExpressens uppgifter är hans EM med största sannolikhet över. Han väntas bli borta i några veckor med en kraftig stukning där han också har vridit foten.
Tibbling själv hoppas så klart att kunna bli frisk till en eventuell semifinal om en vecka men de chanserna är mycket små.

Det känns surt att det ska sluta så här för ”Tibbe” i U21-landslaget.
Han har personifierat U21-landslaget under ett en längre tid nu.  Både på och utanför planen.
När han spelar slutar han aldrig springa och visar ett blågult hjärta som få andra spelare gör.
Utanför är han extremt genuin och trevlig. En perfekt ambassadör för svensk fotboll.

Han sa själv direkt efter matchen i går att det här kunde vara hans sist landskamp för Sverige. Då syftade han även på A-landslaget.
Men jag är övertygad om att om Tibbling bara hittar rätt klubb nu när han ska lämna Groningen kommer han vara en man för A-landslaget inom den närmsta framtiden. Groningen har som sagt sänkt prislappen på honom och är beredda att släppa honom för omkring 15 miljoner kronor. Frågan är om någon klubb hugger eller om det blir en utlåning med köpoption?

I övrigt då?
Måstematchen mot Slovakien blir tuff. Vinst är det enda som gäller för att drömmen om semifinal ska leva.
Samtidigt måste vi få hjälp av Polen – som möter England.
Att vi ska ta oss vidare känns knappast som någon omöjlighet. Säg att Blågult vinner med uddamålet mot Slovakien och Polen vinner eller spelar oavgjort mot England.
Som ni hör behövs knappast några under eller bragder här. Det krävs bara att vi har marginalerna med oss den här gången…

Det lär bli en del förändringar i startelvan där Muamer Tankovic lär vara högaktuell som ersättare till Tibbling. Kerim Mrabti och Niclas Eliasson lär också testas på morgondagens träning.

Undra om inte det här är Håkan Ericsons startelva mot Slovakien:
Cajtoft – Wahlqvist, Une-Larsson, Dagerstål,Lundqvist – Mrabti,Olsson,Hallberg,Tamkovic – Strandberg, Cibicki.