Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Skit som pajaser kommit på

LUBLIN. Dagen efter EM-premiären mot England var det relativt samlat i det svenska lägret.
Tillbaka från Kielce i uppladdnings-staden Lublin mötte Håkan Ericson och flera av de svenska spelarna medierna efter 0-0.
Intrycket var ändå att Blågult var rätt nöjda när de fått smälta intrycken.
De ska de vara också.
Landslagets EM lever i allra högsta grad och en match mot ett pressat Polen behöver inte bara vara negativt.
Hur klarar de unga polska spelarna att vara pressade att vinna mot de regerande mästarna?

Sverige hade för övrigt nio spelare av elva i startelvan som spelade i allsvenska klubbar, vilket är ett gott betyg åt vår kära serie.
Allsvenskan Premier League 0-0 med mersmak alltså  – och flera av spelarna menade att allsvenskan har utvecklats rejält senaste tiden.
Melker Hallberg och Gustav Engvall är två som testat på spel utomlands för att komma tillbaka och båda två menade att spelarna blivit mer individuellt skickliga och att spelet har utvecklats till det bättre.
Framför allt sett till kortpassningsspelet och kvalitén på spelarna överlag.

Ericson funderar ändå på att göra ändringar i startelvan till matchen mot Polen och där lär Carlos Strandberg ligga bra till för att starta. På Gustav Engvalls bekostnad. Strandberg lär behövas mot Polen.

0-0 mot England verkade som sagt inte bekymra svenska spelarna nämnvärt. Enda gången det blev lite bekymrade miner var när det nya förslaget som ska revolutionera fotbollen kom på tal.
IFAB (International Football Association Board), är det organ som besluter om reglerna inom fotbollen. De har lagt en rad nya förslag som skulle kunna komma att förändra fotbollen radikalt.
Några av förändringarna skulle, om förslaget går igenom, bland annat att:

*Spelare kan slå en frispark till sig själv.
*Insparkar måste inte lämna straffområdet.
*Frisparkar får slås på rullande boll.
Dessutom är ett av förslagen att matchtiden ska ändras från 90 till 60 minuter.

För mig låter det helt vansinnigt. Det är bara att led i att amerikanisera fotbollen känns det som. Vi har redan sett det under finalerna av de europeiska cuperna när inledningen innan spelarna springer ut på planen är en show och mer och mer går åt Super Bowls ”Halftime Show.”
Dessutom har vi fått uppleva det här nere i Polen också där det räknas ned från tio högt i högtalarna runtom arenorna och spelarna gör avspark på noll.
Sånt vill vi helst slippa.
Amerikanisera inte vår fotboll.
Låt det inte bli värre nu.
Man borde börja i rätt ände och i så fall införa målkameror och videgranskning. Det är betydligt mer akut än de förändringarna som föreslå av IFAB.

Jag säger som Brynäs legendariska back Tommy Sjödin i det redan klassiska Youtube-klippet apropå regeln i elitserien där de lag som har en avvaktande utvisning kan göra mål.
”En j-vla skitregel som några pajaser har kommit på!”
”Bort med skiten!”