Daniel Kristoffersson

Goitom nära MLS

Här är klubben som ser ut att värva Henok Goitom.
San José Earthquake i MLS vill ha den förre AIK-anfallaren och har erbjudit ett kontrakt som sträcker sig i ett halvår – med option på ytterligare ett år, enligt SportExpressens uppgifter.
Går allt som klubben planerat skriver Goitom på inom kort.

Ryktena har varit många kring den förre AIK-anfallaren sedan hans kontrakt med Getafe i La Liga gick ut efter förra säsongen.
Där blev det bara två matcher för Goitom – som under en länge tid har tränat med AIK.
Många trodde också att det var givet att han skulle skriva på för ”Gnaget.” Men klubben valde att skriva kontrakt med nigerianske anfallaren Chinedu Obasi – och i nuläget ser det i stället ut att bli ett äventyr utomlands för 31-åringen.
San José Earthquake i amerikanska MLS vill ha svensken – och har gett honom ett kontraktsförslag. Kontraktet ska sträcka sig i sex månader med option på ytterligare ett år.
Detta enligt uppgifter till SportExpressen.
Goitom har förutom AIK även anbud från klubbar i Spanien – men San José är hoppfulla om att knyta till sig spelaren inom kort.
AIK och spelaren har förhandlat under en längre tid utan att komma överens.
Sedan tidigare har Henok Goitom nobbat bland annat Dalian Yifang när klubben fortfarande tränades av Mikael Stahre. Dessutom sade anfallaren nej till Baniyas SC i Förenade Arabemiraten.
SportExpressen har förgäves sökt Henok Goitom för en kommentar.