Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Zlatan kan välja och vraka

Zlatan Ibrahimovic ryktas till England – och efter hans senaste presskonferens-show är det tydligt att Premier League lockar. 
Men det snackas väldigt lite om Bayern München.
En återföreningen med Carlo Ancelotti tror jag också är ett hett alternativ.

Zlatans presskonferenser brukar alltid vara intressanta numera. Tvärtom mot för det han själv säger att vi i pressen tror, är det på senare år som Zlatan blivit ”rolig” på presskonferenserna.
Det var ett tag under Lasse Lagerbäck och även under Erik Hamrén där hans presskonferenser mest bestod av klyschor och ”känns bra. Mycket bra.”
Nu låter det annorlunda.
Förutom att kommentera min frilla bekräftade han intresset från Premier League vilket har fått engelska journalisterna att gå i spinn.
De skulle älska att se honom i England.
Som The Times Henry Winter sa till mig i Barcelona förra året.
– Han skulle bli en Mourinho fast på planen.

Om nu José Mourinho tar över United är det så klart ingen vågad gissning att de erbjuder svensken ett fett kontrakt på ett eller två år.
Där vill nog Zlatan avvakta om United går till Champions League eller inte innan han tar ett beslut.
Manchester är dock inte den charmigaste staden att bo i.

London-klubbarna West Ham, Chelsea och Arsenal har det också ryktats om.
Chelsea spelar inte CL nästa år och Mourinho är borta. Det tror jag gör att det inte är aktuellt.
West Ham kan spela i Champions League – men verkar inte ha de ekonomiska musklerna som krävs.
Återstår då Arsenal. Där skulle Zlatan bli fixstjärnan och London passar nog familjen bra att bo i.

I England känns därför Manchester United eller Arsenal som de två realistiska alternativen. Med West Ham som en liten outsider.

Men det finns ett annat alternativ som det inte snackats så mycket om – som jag också tror är högaktuellt.
Bayern München.
Det finns en rad orsaker till varför jag tror det.

Den främsta orsaken till det är att Carlo Ancelotti tagit över klubben. Zlatan och Ancelotti har en nära relation och känner varandra väl. Umgås även en del utanför fotbollen när de får tid. Dessutom är det inte säkert Robert Lewandowski stannar då han kan flytta till en annan storklubb i Europa.

Zlatan har hyllat Tyskland och Bundesliga och fotbollen som spelas där. Publiktrycket som supportrarna skapar på arenorna.
Dessutom garanterar en flytt dit nya titlar och en superchans att vinna Champions League.

Intressant att många av de svenska spelarna vill se Zlatan i United. Framför allt Sebastian Larsson menade att United skulle behöva en sådan stjärna som kunde lyfta klubben igen.
Martin Olsson hade också haft ett snack med Zlatan angående Premier League. Så det är uppenbart att den svenske lagkaptenen ser England som ett väldigt bra alternativ.