Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Usch så trist

Vissa nyheter är rejält tråkiga att skriva om. Den om Alhaji Kamara är just en sådan. Anfallaren tvingas sluta i IFK Norrköping efter ett medfött hjärtfel. Vidare fotbollsspel är i princip uteslutet då samtliga experter spelaren varit i kontakt med avråder från att han ska fortsätta spela.
Sjukt trist.
Anfallaren var mitt uppe i karriären och tränaren Janne Andersson trodde stenhårt på honom den här säsongen.
Hälsan går så klart först och då spelar fotbollen mindre roll. Vi har genom åren sett en del tragiska dödsfall inom fotbollen på grund av hjärtproblem. Bilderna som kommer upp i mitt huvud är Fabrice Muamba som 2012 tvingades sluta på grund av en hjärtattack på fotbollsplanen.
På så vis är det bra att problemen upptäcktes i tid.
Att det inte hann gå så långt med Kamara.
Han undersöktes som bekant under en rutiknkoll inför Champions League-kvalet. Om han inte gjort det vill jag inte tänka på vad som hade kunnat hända. När något sånt här händer får man också en tankeställare på vad som är viktigt här i livet. Men också hur kort och skör en fotbollsspelares karriär är. Många är kritiska när spelare tar chansen att tjäna pengar i unga år. Det sägs att många gör det bara för cashen. Men just på grund av att det trots allt är ett så ovisst ”jobb” spelarna har och att det kan ändras över en dag är det inte så konstigt i vissa fall.
 Jag hoppas innerligt att Kamara hunnit tjäna bra med pengar under den korta karriären och kunnat stoppa undan lite efter äventyret i Malaysia.
Bara önska honom lycka till vidare i livet. Och förhoppningsvis en ny karriär. Bara att citera AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic: ”Kram och kärlek, Alhaji Kamara.”