Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Om AIK-Varberg

Jag lär mig aldrig. Det är samma visa varje gång när det är dags för cupmatcherna i februari. Det kändes rätt varmt när jag lämnade Södermalm för att ta mg ner till Skytteholm för AIK-Varberg.
Så jag lämnade täckjackan och mössan hemma.
Det skulle jag inte ha gjort.
Innerst inne vet jag ju att det alltid är tio grader kallare i Solna, och då framför allt på Skyttan, än vad det är i övriga Stockholm. Ett fenomen som någon meteorolog borde fundera på.
Det kan inte enbart bero på att det blåser snålt där ibland.
Nåja.
Som norrlänning är man van kylan så det var bara at bita ihop.

AIK kom till spel utan viktiga kuggar som Stefan Ishizaki, Dickson Etuhu och Ebenezer Ofori. Istället matchade Andreas Alm unga duon Saletros/Gravius på innermittfältet.
Där tycker jag att Gravius var den bästa av duon.
Gravius såg rapp ut och slog många fina passningar.

AIK hade heller inga problem att vinna mot Varberg där Gnaget dominerade stort i inledningen. Man hade också råd att bränna en straff efter att Denni Avdic rivits ner. Amin Affane missade straffen. Eller miss och miss förresten, det var en riktigt vass räddning av målvakten Joakim Wulf.
Affane var annars pigg.

1-0 kom i stället genom Fredrik Brustad, som lobbade över samme Wulf efter att Varbergs målvakt varit ute och cyklat i straffområdet. Dominansen från AIK fortsatte i första och det var i princip bara ett lag på planen.
Ändå hade Varberg en boll i mål. Riki Alba satte 1-1 efter en frispark. Mål trodde alla på Skytteholm. Men linjemannen vinkade sent, sent.

I andra fortsatte AIK att föra spelet och kunde lätt gjort 2-0 efter att Eero Markkanen fått en bra chans på nick. Men Varberg jobbade sig in i matchen och fick ett friläge efter 55 minuter. Men Nsima Peter sköt utanför.
I anfallet efter kom 2-0 efter att Markkanen nickat ner till Denni Avdic som fick öppet mål.
Där var matchen över. Trodde många.
Men Nsima Peter tog revansch och reducerade till 2-1 i den 74:e matchminuten. Måste säga att Varberg ska ha kredit för att de aldrig gav upp. Dessutom har laget ett par sköna lirare. Nämnde Peter och även Thomas Boyake såg vass ut.

Bäst i AIK var Nicklas Eliasson och Christos Gravius. Även Denni Avdic och Fredrik Brustad ska ha beröm. Dessutom stod Carlgren för ett par riktigt vassa räddningar.
Visserligen lite spänning på slutet och ett vädrat missnöje på sina håll på Skytteholms läktare. Ändå en bekväm seger för AIK kändes det som.

BETYGEN

Patrik Carlgren 3

Haukur Hauksson 2
Jos Hooiveld 2
Sauli Väisänen 2
Nils-Eric Johansson 2

Amin Affane 2 2ut 60:e
Christos Gravius 3
Anton Saletros 2
Nicklas Eliasson 3

Denni Avdic 3
Fredrik Brustad 3 in 37:e

Eero Markkanen 3 in 37:e
Johan Blomberg 2 in 60:e