Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Spelarbetyg efter Bajen-Molde

LA MANGA. Då var jag på plats i La Manga. Den klassiska fotbollsträningsläger-orten i Spanien. Bor på fina golfhotellet Felipe. Sänkte väl medelåldern med ett antal år när jag checkade in sent i går natt.
Bor till största delen pensionärer som spelar golf på hotellet. En och annan spelaragent också.
Dinamo Zagreb har checkat ut och Hammarby och de andra lagen som är här (Odd Grenland, Molde, Strömsgodset, Randers, Ålborg och några till) bor i samma stora hotellkomplex,men lite längre upp i bergen.

***
Flög ner hit med samma plan som danska Ålborg. Där spelar svenskarna Rasmus Jönsson och Andreas Blomqvist.
Förre HIF-anfallaren Jönsson känns bortglömd. Hade knappt koll på att han spelade där efter en del utlåningsturer efter sejouren i Wolfsburg.

***
Bajens träningsmatch mot Molde slutade 2-2. Molde det bättre laget i den första halvleken, Bajen bättre i andra. Ett rättvist resultat, även om Hammarby brände två gyllene lägen att göra det tredje målet i den andra halvleken.
Molde gjorde 1-0 på straff och de grönvita lyckades kvittera i halvlekens sista sekund genom Linus Hallenius.
Anfallaren var bäst på plan sett över hela matchen.
Kämpade och slet i defensiven och såg rapp ut där han sprang ensam på topp.
Hallenius såg även vass ut mot Assyriska och det känns som om de grönvita kan ha rätt höga förväntningarna på honom när säsongen drar i gång.
Mycket för Linus del handlar om den mentala biten. Får han göra ett par kassar på försäsongen kommer självförtroendet och då kan det bli riktigt bra.

***
Annars såg Johan Persson rejält taggad ut. Visserligen bortfintad vid situationen innan Molde fick straff. Men viktig på mitten med sitt driv och tuffa spel. Har fått mer konkurrens nu där han, Israelsson och Oliver Silverholt kommer att få slåss om de två defensiva mittfältsplatserna.
***
Måns Söderqvist gör återigen mål och ser bekväm ut med sin nya omgivning.

***
Snackade för övrigt med Philip Haglund före matchen. På läktaren mot Molde men rehabilitering går bättre än väntat. Hoppas vara tillbaka redan 1 mars. Men sa också att det gäller att inte ha någon brådska. Har varit borta över sju månader efter sin korsbandsskada.

***

BAJENS TRE BÄSTA
*Linus Hallenius
*Måns Söderqvist
*Johan Persson

Kommentar:
Hallenius krigade på hårt i anfallet. Vann mycket boll och låg även bakom mycket i offensiven. Borde gjort ytterligare ett mål, men brände öppet mål från en meter. Söderqvist hittade fint samarbete med Hallenius och Rennie och blev också målskytt. Johan Persson smällde på hårt i duellerna och vann mycket boll. Viktigt med en ”städgumma” som balansspelare.

***

SPELARBETYG HAMMARBY
Johannes Hopf 2

18. Oliver Silverholt 2
2. Birkir Már Sævarsson 2
3. Thomas Guldborg Christensen 3
19. Stefan Batan 2 UT 72

8. Johan Persson 3
4. Erik Israelsson 2

20. Amadaiya Rennie 2 UT 72
34. Måns Söderqvist 3 UT 72
10. Kennedy Bakircioglu 3 UT 72

17. Linus Hallenius 4 UT 72

AVBYTARNA SPELADE FÖR LITE FÖR ATT BETYGSÄTTAS
22. Lars Mendonca Fuhre IN 72
11. Pablo Piñones-Arce IN 72
7. Nahir Besara IN 72
21. Jan Gunnar Solli IN 72
15. Viktor NordinIN 72

Avbytare
25. Tim Markström
29. Jonathan Tamimi