Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Nya tider i Hammarby

LA MANGA. Dagen efter Hammarbys 2-2-match mot Molde har spelarna ledigt. Den enda dagen spelarna är lediga under lägret enligt tränare Nanne.
Några kör lite styrka/rehab men sedan blir det en del fria aktiviter för spelarna.
Tydligen jobbar de grönvita en del med teambuliding här nere och när man snackar med spelarna nämner de ofta lagkänslan som en av Hammarbys styrkor den här säsongen.

Nya tider i Hammarby på många sätt. Vilket märks både på och utanför planen.
Efter intervjun med Nanne Bergstrand igår tog jag upp att det inte är några andra svenska lag på La Manga och att många väljer lägret i Portugal i stället.
Det är väl för att det är billigare, sa Nanne.
– Bajen kör det dyraste alternativet alltså? Onekligen nya tider. För några år sedan hade man knappt råd med vare sig tåg- eller flyg till bortaresorna, påpekade jag. 
– En del krav ska man kunna ställa, flinade Nanne innan han traskade i väg in till omklädningsrummet.

***
Nya tider även när det gäller värvningarna –  som känns extremt välscoutade den här säsongen. Handplockade av Jingblad och Bergstrand till Hammarbys spelsätt och lagbygge.
– Lite skillnad mot för hur det var för några år sedan. Då kunde det dyka upp en amerikan här och en amerikan där lite titt som tätt på träningarna. Ibland hade man inte en aning om det var en provspelare eller ett nyförvärv, sa en spelare i går när vi jämförde värvningarna genom åren.

Facit hur bra värvningarna slår ut har vi inte förrän ett par månader in i allsvenskan. Men hittills har spelare som Oliver Silverholt och Måns Söderqvist imponerat.

***
Känslan är också att Hammarby faktiskt har värvat klart. Det är den här truppen de ska ha i allsvenskan 2015. Hade Bergstrand/Jingblad velat få in värvningar hade de tagit in dem till lägret.
Vad jag hör har de varit ute i extremt god tid med värvningarna. Därför lutar det åt att truppen är spikad.
Helt säker ska vi inte vara då fönstret fortfarande är öppet. Men känslan är som sagt att det är färdigvärvat i det här fönstret.

***

Här ser ni en kortare TV-intervju med Linus Hallenius.