Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Genomgång av Bajen 2015

LA MANGA. Hammarby kör två pass under torsdagen här i La Manga. Träningsmatch mot Strömsgodset väntar under fredagen. I går var det ledig dag för hela spelartruppen. Vissa körde rehab och andra styrketränare. Själv snackade jag lite med Johan Persson på hotellets gym. Fick tips om ett casino som ligger en bit bort. Hoppar nog att gå dit men det är inte utan att man är lite sugen. Det finns inte överdrivet mycket att göra här. Ja, förutom att jobba då. Om man inte spelar golf eller fotboll vill säga. La Manga består till 99 procent av fotbollsplaner, golfbanor och hotell.

***

Skriver i dag en krönika om Hammarbys trupp 2015. Lite om vad som väntar och säsongen som kommer. Här kör jag också en rejäl inventering av truppen. Betyg på alla 22 spelare som just nu ingår i truppen. Vad jag hör ska Hammarby ha en trupp på 22-23 spelare. Om de tar med någon junior i den spikade truppen är nog inte helt fastslaget ännu.

MÅLVAKTER

1.Johannes Hopf, 27 3 getingar
Har visat att han klarar spel på högsta svenska nivå. Men måste bli jämnare för att ta nästa steg.

25. Tim Markström, 28 2 getingar
Står på tillväxt och har inte riktigt utmanat Hopf ännu. Kan han göra det den här säsongen?

FÖRSVARARE

2. Birkir Már Sævarsson, 30 2 getingar
Har rutinen och fördelen av att kunna spela på många positioner.Oprövad i allsvenska sammanhang.

3. Thomas Guldborg Christensen, 31, 3 getingar
Stabil i superettan och viker inte undan i duellerna. Måste vara samma ledare i allsvenskan som han varit i superettan.

19. Stefan Batan ,29, 3 getingar
En av Bajens bästa spelare under 2014. Snabb ytter som även testats som mittback. Lär bli en viktig del i omställningsspelet under 2015.

5.Philip Haglund ,27, 3 getingar
Ska spela mittback och har rutinen och kvalitén. Dock osäker status då han varit knäskadad under knappt åtta månader. Tillbaka till premiären. Förhoppningsvis tidigare.

6.Marko Mihajlovic, 27, 1 geting
Inte någon av Nanne Bergstrands favoriter. Var hyfsat målfarlig förra året då han fick chansen. Lever mycket på sin aggresivitet och inställning.

23.Lars Saetra, 23, 2 getingar
Gav ett hyfsat säkert intryck under förre året, men finns det plats för honom nu när Haglund värvats in?

29. Jonathan Tamimi ,21, 2 getingar
Står på tillväxt och är rätt lovande. Men frågan är hur många chanser han får den här säsongen?

MITTFÄLTARE

14.Fredrik Törsteinbö,23 2 getingar
Norsk som främst håller till på kanten. Hyfsat snabb och en bra poängspelare i sina bästa stunder. Får dock svårt ta ordinarie plats den här säsongen

18. Oliver Silverholt, 20, 3 getingar
Har imponerat under försäsongen. Tänkt som sittande mittfältare med sin bollskicklighet. Kan även spela ytterback. Mångsidig och en favorit hos Nanne.

8. Johan Persson, 30, 3 getingar
Har även han sett bra ut på försäsongen. Aggressiv och en viktigt pådrivare och bollvinnare på mitten. Måste klara tempot i allsvenskan.

4. Erik Israelsson, 25, 2 getingar
Gjorde en del mål och framspelningar men jag hade väntat mig mer av Israelsson under förra säsongen. Skador störde en del. Hoppas ta ytterligare ett kliv i år.

10. Kennedy Bakircioglu, 34, 4 getingar
Vann skytteligan i superettan och målfarlig med sin vassa fot. Nyckelspelare och ikon i laget. Måste visa att han håller även i allsvenskan där tempot kommer vara snäppet vassare än i superettan.

22. Lars Mendonca Fuhre, 25, 3 getingar
Vass vänsterfot och ser ut att få bilda offensiv mittfältstrio med Kenndy och Måns Söderqvist. Tuff konkurrens och måste vara på tå för att behålla sin plats i elvan.

7. Nahir Besara 23, 3 getingar
Även han gjorde en del mål och poäng under förra säsongen. Fortfarande bara 23 år och har fått tuff konkurrens. Spelskicklig och utmanar såväl som defensiv som offensiv mittfältare.

21. Jan Gunnar Solli, 33, 2 getingar
Solli ser i dagsläget inte ut som en startspelare. Åldern talar heller inte för honom. Men helt klart en bra truppspelare och pådrivare för de unga spelarna.

15. Viktor Nordin, 19 2 getingar
Ung talang som står på tillväxt. En av spelarna Hammarby tror mycket på. Har spelat i alla ungdomslagen och varit med i såväl U17 som U19-landslaget.

ANFALLARE

20. Amadaiya Rennie 24, 2 getingar
Ytter som hade svårt med målskyttet förra säsongen. Börjat hyfsat på försäsongen men kommer inte vara annat än komplementspelare i år.

17. Linus Hallenius, 25, 4 getingar
Har sett vass ut efter att ha tränat upp kroppen rejält efter sin skadeperiod. Måste lyckas med målskyttet för att Hammarby ska hamna på övre halvan. Jobbat mycket med den mentala biten.

34. Måns Söderqvist, 21, 4 getingar
Nyförvärvet har gjort mål i bägge träningsmatcherna. En Nanne-favorit som öste in mål i Kalmar under våren men hade problem under hösten. Även viktig framspelare i sin nummer tio-roll.

11. Pablo Piñones-Arce , 33, 2 getingar
Håller han sig skadefri kan han utmana om en plats i anfallet. Lär dock i första hand få finna sig i att vara inhoppare. Rutinerad måltjuv.

TRÄNARE

Nanne Bergstrand, 58 4 getingar
Vet vad som krävs för att lyckas i allsvenskan efter tiden i Kalmar. Bygger Bajen långsiktig med handplockade spelare som kan spela på många positioner. Ser hellre ut att värva lagspelare som passar in i truppbygget än att gå på namn.

SPORTCHEF

Mats Jingblad ,56, 3 getingar
Stor erfarenhet från svensk fotboll. Både som tränare och som sportchef. Lyckades ta Bajen till allsvenskan och nu börjar det hårda jobbet. Har kontakterna och måste lyckas med sina värvningar. Har varit en smekmånad hittills men kan få kritik om värvningarnas succé uteblir.