Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

AIK bör förlänga med Nisse

Tog mig ner till ett blåsigt och kallt Skytteholm under dagen för att spana in AIK:s träning under fredagen.
Alla spelare var i träning och det måste vara skönt för Andreas Alm att ha en skadefri trupp.
Per Karlsson körde för fullt och är frisk, men var inte med i startelvan – som ser ut att bli densamma som i matchen mot Landskrona med den ändringen att målvakten Patrik Carlgren står i mål och att Nabil Bahoui går in i stället för Niklas Eliasson.

***
Tog ett längre snack med lagkaptenen Nils-Eric Johansson efter träningen. Den intervjun läser ni här.
Vänsterbackens kontrakt med klubben går ut efter säsongen och AIK har ännu inte inlett förhandlingarna om ett nytt kontrakt.
Precis som 35-åringen själv säger har” Gnaget” värvat in en del vänsterbackar – som Patrik Kopozo, 17, från Ghana. Han ansluter i sommar. För mig finns det ändå inget att tveka på för Björn Wesström, om han nu skulle göra det. Det är bara att förlänga med Nisse.
Lagkaptenen går in på sin nionde säsong med AIK och är i mitt tycke fortfarande en av allsvenskan bästa vänsterbackar. Gör sällan en dålig insats och har en hög lägstanivå.
Dessutom tror jag nu, när klubben värvat in många nya spelare, att det är än viktigare än någonsin med ”kulturbärare” som de så fint heter. Spelare med förankring i klubben, som vet vad det innebär att spela i klubben. Den betydelse ska inte underskattas alls.
Det finns inte så många sådana spelare i allsvenskan.

***
Och på tal om spelare med förankring i klubben har Martin Mutumba en strulig tid i Turkiet bakom sig. Nu senast i Orduspor i division II, som han nu ligger i tvist med. Frågade Wesström om de för förhandlingar med Martin och fick svaret:
– Vi följer hur situationen kring honom utvecklar sig. Men vi får inga konkreta samtal om en gemensam framtid.
Jag tolkar svaret som att AIK kan tänka sig att ta hem Mutumba om han själv vill och inte hittar någon ny klubb utomlands. Dessutom tror jag att Mutumba måste vara bosman och bli fri från kontraktet med Orduspor först innan det kan bli aktuellt.
Men jag skulle inte bli superförvånad om ”M9” spelar i AIK innan sommaren. Eller så har han tröttnat på fotbollen och lägger av?
Man vet aldrig med Martin.

***
I helgen laddar vi för Svenska cupen. Inte så många superheta matcher att spana in direkt –  men vi får nöja oss med att topplagen i allsvenskan spelar.