Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Behövs profiler som Astrit i allsvenskan

PARIS. Laddade för fullt inför kvällens åttondelsfinal mellan PSG och Chelsea här i Paris när jag dök på nyheten om att Astrit Ajdarevic är klar för Helsingborgs IF.
Henkes första riktiga värvning med ”stjärnglans” får man ändå säga.
Lån ett halvår med, vad jag tar för givet, en option på att köpa loss honom. Även om ingen option skrivs in i kontraktet vet HIF ungefär vad det handlar om för summa och klubbarna lär vara överens om vad han kostar.
Han blir helt klart en profil som allsvenskan behöver. Både på och utanför planen.
Var står då Ajdarevic fotbollsmässigt? Svårt att veta.
Efter att han såldes för 15 miljoner från IFK Norrköping fick han bra med speltid i inledningen av sejouren i Standard Liege. Men sedan försvann tränaren och sportchefen och då brukar det inte direkt bli guld och gröna skogar för spelare som handplockats av just dem som lämnar klubben.
Det blev det inte heller.
Ajdarevic lånades ut till Charlton, där förbundskapten Erik Hamrén var och spanade in honom på The Valley. Men tillbaka i Standard blev det bänken igen.
Nu den senaste tiden har det varit in och ut i startelvan för mittfältaren som nu hoppas få fart på karriären i HIF.
Ett helt rätt steg känns det som. Regelbunden speltid är a och o om du ska ta nästa steg som spelare.
I HIF får han en framträdande roll, kommer att få spela matcher och jag är övertygad om att han kommer att dominera i allsvenskan som han gjorde i IFK Norrköping senaste det begav sig.
Om inte ännu mer. Det bygger jag på att han är lätt-tränad, bra fysiskt och att han vet vad det innebär att spela i allsvenskan. Här behövs alltså ingen inskolningsperiod.

***
För Henkes del är det så klart en fjäder i hatten att han lyckas värva hem ett utlandsproffs, även om det nu bara är på lån.
HIF och allsvenskan blev sannerligen några snäpp intressantare nu när Astrit Ajdarevic väljer att flytta hem.

***
Skulle det bli en flopp så tar heller inte HIF någon stor ekonomisk risk. Skulle det bli succé kan man köpa loss honom och då eventuellt på ett längre kontrakt.

***
Nu laddar vi som sagt för PSG-Chelsea här i Paris.