Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

5 spännande namn 2015

Svenska cupen startade i helgen i en omgång där de där riktiga favoritfallen uteblev. Visserligen fick IFK Göteborg bara oavjort mot Trollhättan (2-2) och Djurgården spelade 0-0 hemma mot Ängelholm – i matcher där vi kunde förvänta oss bra mycket mer av de båda allsvenska lagen.
Förväntningarna är annars höga inför den allsvenska säsongsstarten som fortfarande är en bit bort.
Här nedan listar jag fem av de spelare jag ser fram emot att följa under 2015.
Fem av de mest spännande namnen den här säsongen.

Magnus Wolff Eikrem, mittfältare, Malmö FF
Med tanke på lovorden norrmannen fått hittills ska han vara något alldeles extra. Idel femmor i betyg efter uppvisningen mot Assyriska – ett lag som Hammarby vann mot med 8-1 för ett tag sedan, ska sägas. Eikrems tävlingsdebut lovar dock gott. Men det är en sak att dominera mot ett desillusionerat Assyriska och att dominera i allsvenskan.

Omar Colley, mittback ,Djurgården
Har hyllats på försäsongen och kan bli en riktig fyndvärvning. Välscoutad av Bosse Andersson som hämtade spelaren från finska ligan, där han beskrivits som en av de bästa värvningarna genom alla tider. Återstår att se vad han får för omdöme när vi är en bit in på säsongen här i Sverige.

Niklas Bärkroth, mittfältare/anfallare, IFK Norrköping
Jesper Jansson hade i princip gjort klart med Bärkroth till HIF, men när Henke kom och tog över som manager blev övergången inte av. Istället blev det Norrköping för den snabbe yttern och det tror jag kan passa honom ännu bättre.
Norrköping har onekligen ett spännande lag 2015. En bra mix mellan gammalt och ungt. Tror de kan överraska många.

Ebenezer Ofori, mittfältare, AIK
Den unge mittfältaren tog redan stora steg framåt förra säsongen och i år är det meningen att han ska få sitt ”riktiga genombrott.” Kommer få stort förtroende från Andreas Alm – och nu är det upp till honom själv att förvalta det.

Astrit Ajdarevic, mittfältare, HIF
En profilvärvning av Henke och en spelare som HIF behöver. Efter åren i Standard Liege tror jag att Ajdarevic är sugen på att visa vad han går för. Var dominant i IFK Norrköping innan han såldes till Belgien för 15 miljoner. Lär bara lika dominant i HIF. Frågan är hur långt det tar klubben? På lån fram till sommaren.