Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Zlatans app och Elmanders filmning

Dagen efter segern mot Österrike var det ett rätt trött men glatt landslag som mötte upp på Park hotell. Erik Hamrén höll presskonferens medan Andreas Isaksson, Anders Svensson och Martin Olsson gjorde spelarintervjuer.
En del hesa röster efter festnatten på Stockholms inneklubbar.
V och White Room fick besök av landslaget, där Zlatan Ibrahimovic och kompani festade med bland annat J-O Waldner och Sebastian Ingrosso.
Det var de väl värda efter segern mot Österrike. De svenska spelarna kämpade, slet och blödde för sin landslagströja och de ska vara stolta över sin insats igår.
Nu väntar en betydelselös match mot Tyskland, i alla fall vad det gäller poäng.
Nu handlar det om att komma i den första seedningsgruppen – och det gör Sverige vid ett oavgjort resultat.
Utan Zlatan, och säkert med svårigheter att ladda om, tror jag det blir väldigt tufft.

***…
Zlatan Ibrahimovic gick förbi den mixade zonen rätt snabbt igår. Svarade på ett par frågor, sedan hänvisade han till sin applikation som han nyss släppt.
Det är för dåligt av en svensk lagkapten att göra så .
Framför allt efter en sån här match.
Att Zlatan Ibrahimovic lägger ut bilder inifrån omklädningsrummet är bra och det är sådana bilder som alla vill se.
Men att han svarar på frågor i appen, istället för att svara på frågor från oss reportrar, som kan ställa följdfrågor och så vidare är dåligt.
Där verkar förbundet och landslagsledningen ha en del att prata om.
Landslagschefen Lasse Richt visste inte ens om att Zlatan släppt en applikation förrän dagen innan matchen, medan flera andra medarbetare på förbundet gjorde det.
De hade bara inte informerat Richt om det.
Gissa om han var glad för det?

***
En del av er, framför allt hockeyexperten Leif Boork, hakade upp sig på Johan Elmanders filmning.
Jag gillar Boork som hockeytyckare och han gillar att provocera. Men han är ofta väldigt snett på det när det gäller fotboll.
Igår hade han aningen fel fokus kan jag tycka efter att Sverige tagit sig till Play off, Men självklart frågade jag Elmander om filmningen mot Arnatuovic.
Johan, exakt hur mycket förstärkte du i den situationen?
– Nej, men han är dum som går fram och markerar. Det hör inte hemma på en fotbollsplan. Det är bra av domaren att se det. Det hör inte hemma och det är otroligt klumpigt av honom.
Filmar du för att du ska uppmärksamma domaren på vad han gör?
– Absolut inte. Jag får ont och han får be om ursäkt till sina lagkompisar.
Han sa efteråt att om någon kunde bevisa att han gjorde fel så skulle han sluta med fotbollen?
– Jaha, okej. Det får stå för honom
Så var det med det.
Inte så mycket att hetsa upp sig över. Elmander förstärker situationen, men det är knappast en filmning som går att jämföra med Luis Suarez, Gareth Bale eller någon annan svandykare.

***

Självklart lämnar Zlatan Ibrahimovic nu truppen eftersom han är avstängd mot Tyskland. Han får skert lite egentid med familjen, vilket inte är speciellt vanligt med tanke på hans späckade schema.