Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Uttagningen av Gerndt är kontroversiell

Johan Elmander är osäker på spel och Erik Hamrén kallar därmed in Young Boys-anfallaren Alexander Gerndt.
Ett kontroversiellt beslut som kommer att röra upp känslorna hos vissa.
Alexander Gerndts avstängning från landslaget hävdes i april i fjol efter att Gerndt varit avstängd på grund av att han i december 2011 dömdes till villkorlig dom och 80 000 kronor i böter för att ha misshandlat sin dåvarande fru.
Anfallaren var uttagen till VM-kvaltruppen mot Irland men valde då att tacka nej. Motiveringen var att uppmärksamheten kring honom som person blev för stor.
Personligen känner jag att det är en väldigt svår fråga och jag är fortfarande kluven.
Till att börja med finns det ju självklart ingen vettig människa som försvarar misshande i någon som helst forml, det är vi nog alla överens om. Det finns också de som menar att Gerndt inte har något i A-landslaget att göra efter att han dömts för misshandel och att han är en dålig förebild för unga spelare som ser upp till sina idoler i landslaget. Jag kan också förstå problematiken i att det springer en spelare dömd för hustrumisshandel i en blågul tröja.
Å andra sidan har Gerndt fått och avtjänat sitt straff. Av samhället, i en domstol, som dömde honom till villkorlig dom och dagsböter.
Han har också varit avstängd i A-landslaget en tid. Och jag har svårt att motivera varför han skulle vara avstängd på livstid i A-landslaget när han inte är det av samhället…
Men jag är fortfarande kluven i den här frågan och jag förstår att Hamrén nog tänkt både en och två gånger innan han fattat sitt definitiva beslut.

***
Igår kväll fick jag nys om bomberna i den svenska startelvan. Pierre Bengtsson som högerback, Ola Toivonen i anfallet och Kim Källström går in i elvan.
Avslöjade nyheten direkt i webb-tv och programmet Prime Time – och sedan lade vi ut artikeln direkt ut på nätet.
Jag förstår att Erik Hamrén vill ha in Bengtsson med tanke på att Sverige först och främst ska rikta in sig på snabba omställningar.
Räkna med att Tyskland kommer att föra spelet och att Erik Hamréns lag måste parkera den största av bussar på Friends Arena ikväll.
Med tanke på alla skador, att vi saknar Zlatan Ibrahimovic ska det till ett litet mirakel för att vi ska ta poäng mot ett av världens bästa landslag.