Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Sir Alex håller inte igen

LONDON. Så kom den till sist. Sir Alex Fergusons sjävbiografi – och ni kan ju gissa om boken redan är en stor snackis här i England.
Presskonferensen med Sir Alex direktsändes på Sky Sports och det var ett massivt medieuppbåd som var på plats.
Den här boken kom att ge eko i fotbolls-världen och kommer att vara på förstasidorna här på de brittiska öarna i några veckor framöver.
Sir Alex Ferguson sparar liksom inte på krutet.
71-åringen är världens mest meriterade manager och har man hållit på så länge som han gjort finns det en del historier att berätta.
Det gör också skotten. Han håller inte igen.
David Beckham, Roy Keane och Rafel Benitez är bara några av personerna som får sig rejäla kängor.
Eller vad sägs om det här citatet om ”Becks”: – David var den ende spelare som jag har tränat som valde att bli känd, som gjorde det till sitt livsmål att bli känd utanför fotbollen. Jag var obekväm med hans kändisskap skriver Ferguson.
Eller det här om Roy Keane:
– Den hårdaste delen av hans kropp är hans tunga. Att han lämnade var det bästa som kunde ha hänt klubben.
Han berättar också allt om bråken med just den ovan nämnda trion.
Och avslöjar några av sina sämsta värvningar.
Där ingick Owen Hargreaves.
Och målvakten Mark Bosnich
– Vi letade efter en ersättare till Peter Schmeichel och självklart var det inte lätt att ersätta honom. Mark dök dels upp för sent när han värvades och var dessutom överviktig. Jag försökte få in honom på rätt spår, men det lyckades aldrig, säger Sir Alex Ferguson på presskonferensen.
Den australiensiske målvakten stod också bara 23 matcher mellan 1999 och 2001.

***
Självklart är det inte bara sågningar. Han hyllar Cristiano Ronaldo som den bäste han tränat och berättar om vänskapen med José Mourinho. Dessutom får David Beckham inte bara skit från Sir Alex. Skotten hyllar också honom för karriären han haft.
Dessutom avslöjar han att Wayne Rooney lämnade in en transferbegäran i somras, men att Ferguson lät David Moyes ta itu med det.
Jag har bara läst utdrag ur boken ,men det är ingen tvekan om att den är läsvärd och säkert en av de mest intressanta självbiografier som någonsin skrivits. I alla fall när det gäller fotboll.