Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Missarna som kan få Hart petad

LONDON. Joe Hart ”vilades” i Ligacupen efter sina misstag. Då storspelade ersättaren Costel Pantilimon – och tog Manchester City vidare i Ligacupen.
Manuel Pellegrini tänker nog både en och två gånger innan han väljer förstemålvakt mot Norwich i helgen.

Joe Hart var en av världens bästa målvakter säsongen 2011-2012 och en av de främsta orsakerna till att Manchester City tog hem Premier League-titeln samma säsong. Efter det har det gått utför.Rejält.
Redan förra säsongen var Hart ifrågasatt och han har inlett den här säsong väldigt darrigt. Ett par tavlor med det engelska landslaget har gjort att han är i frågsatt som nummer ett även där. Han har fått uppbackning av Roy Hodgson som inte kommer att byta förstemålvakt i första taget. Citys tränare Manuel Pellegrini lär efter kvällens Ligacupmatch mot Newcastle vara ”öppen för förslag.” Efter att ha stått för flera grova missar den här säsongen petades Hart mot Newcastle. Costel Pantilimon tog chansen när han fick den. Citys andremålvakt stod för flera kvalificerade räddningar, bland annat ett friläge i slutminuterna av den andra halvleken. Pantilimon var den främsta orsaken till att City tog sig vidare efter 2-0-segern. En nolla för Harts ersättarer och Pellegrini har fått huvudbry inför helgens match mot Norwich. Peta Hart eller ge honom ytterligare en match? Räkna med att det lär snackas i England om just den saken de kommande dagarna.
Här nedan ser ni Harts misstag som gjort att han är ifrågasatt från alla håll.

25 augusti 2013
Cardiff-Manchester City 3-2
Hål i luften: 2-1-målet
Hörnan från vänster går mot Hart, som går ut får att plocka ner bollen. Han missbedömer bollbanan, hoppar upp med sträckta händer, missar bollen som dimper ner hos Frazier Campbell. Öppet mål för anfallaren och 2-1 är ett faktum.
Harts tabbe gjorde så att City till slut förlorade med 3-2.

28 september 2013
Aston Villa-City 3-2
Misstajmade utrusningen: 3-2-målet
Weimann kommer fri efter en slumpbol, men Joe Hart rusar ut alldeles för långt och alldeles för snabbt och blir överspelad på ett närmast komiskt sett. Bollen rullar in i det öppna målet, vilket gör att Aston Villa vinner matchen.

2 oktober 2013
Manchester City-Bayern München 1-3
Riberys skott: 0-1-målet
Frank Ribery får bollen till vänster utanför straffområdet och drar på ett skott längs Joe Harts högra stolpe. Ett hyfast hårt skott som slinker in under Hart. Reprisbilderna visar en felplacerad Hart som borde tagit skottet utifrån.

2 oktober 2013
Manchester City-Bayern München 1-3
Robbens avslut: 0-3-målet
Arjen Robben stormar fram i straffområdet och får på ett okej avslut, men som ser ut att gå mitt på Joe Hart. Han slänger sig dock, får handen på bollen, men styr in den i eget mål. Ser ut som en ännu större tavla än på Riberys första mål.

28 oktober
Chelsea-Manchester City 2-1
Harts misstajmade utrusning: 2-1-målet
City ser ut att få med sig en rättvis poäng från Stamford Bridge. Men en lågboll mot en löpande Fernando Torres ställer till det. Mittbacken Nastasic har kontroll på bollen och nickar hem den mot Hart. Problemet är bara att Hart långt innan dess tagit en löpning ut för att försöka ta bollen. Det gör att Nastasic nickar in bollen i eget mål, då Hart är ”överspelad.” Efter tabben vilar Pellegrini Hart i Ligacupen mot Newcastle.