Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Varför värva Willian, José?

LONDON. Brassstjärnan Willian är klar för Chelsea – men varför köpte José Mourinho honom?
Har ”The Special One” glömt att han har en av världen bästa offensiva mittfältare i truppen?

Jag tror vi var rätt många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Chelsea bara är detaljer från att sno åt sig brassestjärnan Willian, framför ögonen på rivalen Tottenham. Nu är brassen också klar för Chelsea,då bara ett arbetstillstånd återstår.
Min fråga är varför klubben värvar honom?
Varför vill José Mourinho ha in ytterligare en offensiv mittfältare när han redan har sex stycken att tillgå, där alla är absoluta toppklass.
Jag menar är det någon som tvekar på kvalitén hos någon av Juan Mata, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Victor Moses, Oscar eller André Schurrlé?
Juan Mata har vunnit allt som går att vinna under sina dryga två år i Chelsea, inklusive ”Årets spelare” två år i rad.
Är Champions League, FA-Cupen och Europa League, inte nog?
Victor Moses visade vad han gick för förra året och De Bruynes, Hazards, Oscars och Schürrles kvalitéer behöver jag knappast nämna.
Just nu är det alltså sju spelare i yppersta världsklass som slåss om tre platser på Chelsea offensiva mittfält.
Chelsea-värvningen liknar en repris på det Milan höll på med på 1990-talet,då laget värvade Europas stjärnor enbart för att sätta dem på bänken.  Eller är det helt enkelt så att ”Mou” vill bli av med Juan Mata?
Om han är beredd att sälja sin bäste spelare lär det inte ha med hans kvaliteter på planen att göra, utan det lär vara något personligt.
Det kanske har skurit sig mellan Mourinho och Mata?
Manchester United är intresserade av spanjoren och jag blir inte förvånad om Mourinho offrar Mata för att kunna landa en värvning av Wayne Rooney.
Nog för att Chelsea förfogar över Fernando Torres, Demba Ba och Romelu Lukaku.
Men det är inga spelare laget vinner vare sig ligan eller Champions League med.
***

Nu mot White Hart Lane och Tottenham-Swansea. Sedan dags för Manchester United-Chelsea på måndag. Det lär bli ett möte att minnas.