Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Två förlorare i Majstorovic-gate

SportExpressen.se:s avslöjande om Daniel Majstorovic i går kväll var en allsvensk bomb som gav eko i Fotbolls-Sverige. I alla fall om man ser till reaktionerna i mejlkorgen och på Twitter osv.
Redan under Januariturnén anade jag att AIK hade köpt sig ett försvarssproblem. Både Niklas Backman och Daniel Majstorovic var då öppna med att fyra mittbackar var åtminstone en för mycket och att klubben ”skulle göra något åt det” innan säsongen började.
Så blev det inte.
Den väntade försäljningen uteblev. Niklas Backman nobbade Molde och Röda stjärnan, medan Alexander Milosevic var skadad och Per Karlsson stoppades från att gå till Kina.
Med fyra så bra mittbackar i truppen var det bara en tidsfråga innan det skulle börja gny från olika håll och kanter.
När sedan ”Maestro” och tränaren Andreas Alm inte gick ihop blev det som det blev – och nu talar allt för att Majstorovic har gjort sitt i AIK.
I alla fall vad jag hör.
Nu handlar det enbart om vilken summa han köpts ut för.
Förhandlingarna har inletts och det lär säkert vara rätt hårda tongångar från båda håll, men det känns som Majstorovic gjort sig omöjlig i AIK nu.
Frågan var om det inte var det han ville, med sitt utspel i går när jag ringde honom?

***
”Maestro” nu mycket skit från fansen, vilket kanske var väntat. Hans beteende är inget som jag tror AIK kommer att acceptera. Men det är knappast bara ens fel när två parter inte går ihop.
Visst har 36-åringen sin del i det hela, men samtidigt har AIK också anledningen att rannsaka sig själva.
Varför lade man ut mångmiljonbelopp (Cirka fem-sex miljoner i sign on, omkring 100 000 kronor i månaden och en Audi Q7) på en mittback när man inte hade sålt någon av Karlsson, Backman eller Milosevic?
Borde klubben inte försäkrat sig om en försäljning innan?
Varför gjorde inte klubben bättre research om skadadn och om vad den förre landslagsstjärnan var för karaktär innan man värvade honom?
Att döma av det Majstorovic säger känns det som om Alm heller inte gjort tillräckligt för att hålla en bra dialog med spelaren.
Klart är att det är två förlorare i den här soppan.
***
Många kan tycka att mittbacken, med över 50 A-landskamper på cv:t, borde ha bitit ihop och kört på. I den bästa av världar kanske det skulle varit så, men samtidigt är han 36 år och som sagt hemvärvad för mångmiljonbelopp.
I det skeendet av karriären har jag viss förståelse för att man lackar ur, även om man inte ska ”strejka” på det sättet som ”Maestro” gjorde. Då gör man sig själv en björntjänst.

***
Var Daniel Majstorovic hamnar om han bryter med AIK?
Tja, det är en bra fråga.
I Stockholm finns inte så många alternativ direkt.
BP känns inte som en klubb för honom, men kanske kan Jens T locka honom till Hajduk Split eller blir det en utflykt á la Chippen eller till Sibirien?
Det får vi nog svar på rätt snart…
Nu återgår jag till hängmattan.