Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Celtic in i jakten på Thorvaldsson

IFK Norrköpings skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson är ryktenas man just nu. Det skrivs att han jagas av i princip alla topplag i allsvenskan, där ryktet om IFK Göteborg är det som surrat mest.
Kollade upp lite kring islänningen i går med mina kontakter – och det är självklart utomlands han siktar på i första hand.
Så att han ska skriva på för någon svensk klubb inom den närmsta veckan håller jag som otroligt.
Däremot dök jag på en intressant sak kring islänningen när jag ringde några väl insatta personer borta i Glasgow.
Celtic ska tydligen ha kollat in honom och har Gunnar Heidar Thorvaldsson på listan över tänkbara värvningar.
Klubben letar en striker och hade helst värvat in en anfallare innan trupperna till Champions League-kvalet ska spikas vid midnatt i kväll. Nu ser det ut att bli Ajax yttermittfältare Derk Boerrigter, 26, som de tar in precis innan deadline.
Celtic har dock försöka att värva Alfred Finnbogason från SC Heerenveen – och även lagt ett bud på honom på omkring 3,5 miljoner euro. Budet nobbades dock, då den holländska klubben vill ha drygt fem miljoner euro för sin isländske stjärna.
Finnbogason, som vi såg i Helsingborg tidigare, har ett hett byte på transfermarknaden.
Werder Bremen har lagt ett bud på fyra miljoner euro, vilket också det nobbades.
Celtic har Finnbogason fortsatt som nummer ett på värvningslistan, men problemet är att den skotska klubben troligtvis måste avvakta med att punga ut med transfersumman som krävs tills dess att de säkrat miljoner som avancemang till gruppspelet i Champions League ger.
Innan dess får vi troligtvis inte se någon anfallsvärvning i mångmiljonklassen.
Det är en knappt månad kvar till kvalspelet till Champions League har avgjorts och vi vet om Celtic tar sig till gruppspelet – och risken är att någon annan klubb värvat Finnbogason innan dess.
Där kommer alltså Thorvaldsson med i bilden.
Skulle Celtic gå bet på Finnbogason, kan de bli så att de går för IFK Norrköpings anfallare, som också har samma agent som just Finnbogason.
Jag vet att islänningen också jobbar på en annan utländsk, som han ser som ett hett alternativ. Namnet på den klubben ska jag försöka luska fram.

***
Andreas Granqvist i Milan vore verkligen spännande och kul för mittbacken om han äntligen får sin drömflytt. En övergång är nära, men när man har med Genoas lynnige president att göra ska man inte ta ut något som helst i förskott. Framför allt inte Granqvist, som i princip var klar för Dynamo Kiev när affären plötsligt gick i stöpet. Nu får vi hoppas att det löser sig för ”Granen”, som inte lär ha något emot att komma till en så anrik klubb som AC Milan.