Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Berhalter: Har ni talande fåglar i Sverige?

Har semester i några dagar till, men fick återigen göra ett inhopp då jag under onsdagseftermiddagen fick reda på att Gregg Berhalter fått sparken från Hammarby och att Thomas Dennerby skulle ersätta. Jag var långt ute i de Västernorrländska skogarna när jag fick samtalet. ”Gregg har fått sparken, Dennerby ersätter.” Det var bara att ringa ett par samtal och när jag fick det bekräftat var det bara att dunka ut det på SportExpressen.se. Skrev texten från min Iphone 4 i anteckningar och skickade till vår webb. Fick tag i Gregg Berhalter också och det blev en rätt rolig konversation när jag ringde honom 11.16 på onsdagsförmiddagen.

Jag:-Hej, Gregg. Daniel Kristoffersson på Expressen här. Jag fick precis höra att du fått beskedet att du fått sparken från Hammarby?
Gregg: – Okej. Vem har sagt det till dig?,
Jag:– Det var en fågel som viskade det i mitt öra för en stund sedan. Du fick beskedet redan innan matchen mot Paris Saint-Germain…
Gregg:– Jaha, jag visste inte att ni hade talande fåglar i Sverige?
Jag:– Haha, dom är överallt, skämtade jag.
Gregg:– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Ring mig igen i eftermiddag så kan vi prata.
Jag:Okej, men jag kommer att skriva om det här ändå, och tänkte om du ville säga något i artikeln redan nu?
Gregg:– Jag kan som sagt varken bekräfta eller dementera dina uppgifter. Ring mig i eftermiddag.

***
Talande fåglar… Det hann i alla fall gå ungefär tre timmar innan Hammarby bekräftade nyheten på sin hemsida. Berhalter sparkas och får så klart lön resten av säsongen (omkring 80 000 brutto i månaden)  – och Bajen tar i stället in Thomas Dennerby. I min krönika i torsdagens tidning utvecklar jag mina tankar om Hammarby, Berhalters avsked och Bajens framtid. Gregg svarade också senare på eftermiddagen när jag ringde upp – och en längre intervju finner ni i torsdagens papperstidning och på nätet.

***
Gregg Berhalters fotbollskunskaper passade inte i Hammarby och han misslyckades i Bajen. Han fick alla förutsättningar att lyckas, framför allt den här säsongen, men utvecklade inte spelet och laget i rätt riktning. Det jag dock måste säga är att Gregg alltid varit ytterst professionell i kontakten med mig som reporter. Alltid korrekt, aldrig ljugit och ringt upp varje gång man sökt honom. Ett proffs på det sättet. Mer än vad man kan säga om många andra i Hammarbys organisation, som så fort det bränner till stänger av mobilen och gör sin oanträffbara. Vad det gäller mediekontakter har de grönvita mycket att lära av AIK, Djurgården och andra stora klubbar i Sverige.

***

Nu återgår jag till min semester, men återkommer när jag har någon mer transfernyhet på gång. Så håll utkik under torsdagen. Bara ett tips!