Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Intressanta drag av Hamrén – men Wernbloom lär vara arg

ZILINA. Startelvan mot Slovakien är släppt och det blev en del intressanta drag av Erik Hamrén. Som jag var inne på i dagens krönika är jag spänd på att se Samuel Holmén i rollen som defensiv mittfältare. Han startar bredvid Anders Svensson. Dessutom går Erkan Zengin in direkt från start till vänster, vilket så klart är en skräll, med tanke på att Jimmy Durmaz var ”före” in i truppen och var med mot Argentina. Jag kan tänka mig att Durmaz är aningen sur över det beslutet. En som heller inte lär vara nöjd är Pontus Wernbloom, som alltså nu börjar på bänken igen. Ingen speltid mot Irland och nu åkte han med till Slovakien utan att få chansen i startelvan. Wernbloom lär inte bara vara missnöjd, han lär vara rejält förbannad om han nu inte skulle dragit på sig någon märklig skada, vilket knappast är troligt.

***
De tre som har störst chans att imponera på Erik Hamrén och som med en bra match mot Slovakien kan slå sig mycket nära en startelva är Mikael Antonsson, Samuel Holmén och även Anders Svensson, medan Oscar Wendt och Erkan Zengin ska bevisa att de ska fortsätta vara med i A-landslaget framöver.

***
Det lär bli en del byten redan efter första halvlek skulle jag tippa. Per Nilsson och Jimmy Durmaz lär minst få en halvlek och Erton Fejzullahu hoppas jag också kommer in tidigt i matchen.

***
Högerbacksproblemet löser Behrang Safari när både Mikael Lustig och Andreas Granqvist har skadekänningar.

***
STARTELVAN 1 Kristoffer Nordfeldt – 5 Behrang Safari, 15 Mikael Antonsson, 3 Jonas Olsson, 17 Oscar Wendt – 18 Samuel Holmén, 8 Anders Svensson [K] – 19 Alexander Kacaniklic, 20 Ola Toivonen, 22 Erkan Zengin – 11 Tobias Hysén.

AVBYTARE: 12 David Mitov Nilsson – 4 Andreas Granqvist, 2 Mikael Lustig, 14 Per Nilsson, 21 Jimmy Durmaz, 6 Rasmus Elm, 16 Pontus Wernbloom, 13 Erton Fejzullahu.