Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Taktisk truimf av Stahre ordnade segern

Äntligen är vi igång. Det är rätt många av mina kollegor och andra personer som älskar fotboll som använt den frasen i dag. Den allsvenska premiären är alltid något speciellt – och det blev en rejäl rivstart i år också.
IFK Göteborg körde över BK Häcken fullständigt och det gick att ta på tränaren Mikael Stahres lättnad efteråt. När Sam Larsson, en av de bättre i dag, sträckte ut armarna i luften efter sitt 3-0-mål, åkte den patenterade Stahre-näven upp i luften ett par gånger, innan han kunde sätta sig på bänken igen och pusta ut.
Det går inte att nog poängtera hur viktig segern var för IFK Göteborg  – med tanke på förra årets fiasko-inledning, där man förlorade premiärmatchen mot Syrianska och sedan också den andra matchen mot IFK Norrköping.
En bra start kan vara skillnaden på succé och fiasko, det har historien lärt oss.

***
Matchen var en taktisk triumf av IFK Göteborg, som låg rätt i positionerna, täppte till ytorna på mitten och tillät inte BK Häcken att skapa de där riktigt heta chanserna.
Samtidigt var Blåvitt vassa framåt, där Tobias Hyséns och David Moberg-Karlssons snabbhet hotade Häcken-försvararna gång på gång.

***
1-0-målet var en bjudning där Jakob Johanssons skott från 30 meter letade sig in bakom Christoffer Källqvist. En rejäl talva och jag trodde ju faktiskt att han lagt av med såna där misstag.
När Mattias Bjärsmyr sedan satte 2-0-målet på en fin nick, kändes det som saken var klar.

***
Bäst på planen var Jakob Johansson, Sam Larsson, David Moberg-Karlsson och Mattias Bjärsmyr, samtidigt som Philip Haglund visar hur viktig han blir för Blåvitt i år.
I Häcken tycker jag att Fredrik Björck ser ut som en mycket bra värvning, men Martin Ericsson kom med för lite i spelet för att Peter Gerhardsson ska kunna vara nöjd. Samtidigt tappade Häcken för mycket boll på mitten i första halvlek och det var inte direkt konstigt att det blev två byten efter första halvlek. Ut med Reuben Ayarna och Dioh Williams och in med Simon Gustafsson och Mika Ojala. Jag gillar verkligen att Gerhardsson inte är feg, utan vågar ta ut sina stjärnor när de inte levererar.

***
Första allsvenska matchen för i år avklarad. Jag ser redan fram emot nästa.