Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Sverige bommar INTE igen mot Slovakien

ZILINA. Då var vi på plats i slovakiska Zilina, landets tredje största stad, för att bevaka Sveriges träningslandskamp mot Slovakien i morgon. Resan hit gick via Wien och därifrån tog jag, kollega-Juborg och fotograf Nils-Petter Nilsson bilen de cirka 28 milen till Zilina. Resan genom Slovakien var rätt intressant och gick via en fin motorväg med många upplysta Dracula-slott längs vägen.

***

Sverige kommer till den här matchen utan fyra av de största stjärnorna. Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson, Sebastian Larsson och också Johan Wiland har fått ledigt från den här matchen. Trots att det är en träningslandskamp vi spelar i morgon stänger landslaget, av någon obegriplig anledningen, morgondagens träning. Vi i presspacket (vi är cirka nio reportrar här) får bara se 15 minuter av måndagens träning –  sedan blir vi utkörda från träningsarenan. Jag sms:ade den nye presschefen Niklas Bodell och frågade om det verkligen stämde att Sverige och förbundskapten Erik Hamrén stängde igen träningen. Svaret blev: – Nej, träningen är absolut inte stängd, ni får se första 15 minuterna…Det svaret säger allt. Dessutom skickar landslagsledningen bara fram 12 av sammanlagt 18 spelare inför den betydelselösa matchen mot Slovakien. Det stängda svenska landslaget gör i alla fall skäl för sitt namn, det ska vi i alla fall ge dem. Heja!

***

Jag hoppas verkligen landslagsledningen har tänkt om till måndagen och öppnar upp så vi kan få se hela träningen. Något annat vore faktiskt verkligen märkligt och det ska bli intressant att höra Erik Hamréns eller landslagschefens Lasse Richts motivering till varför man stänger träningen.

EDIT: I samband med måndagens träning meddelade landslagsledningen att träningen förblir öppen hela tiden. Mitt blogginlägg från i morse gjorde alltså susen. I går var det tänkt att träningen skulle vara stängd, vilket

***

Min elva mot Slovakien har inte ändrats, även om jag inte tror att Hamrén är på lika stort laboreringshumör som jag hade varit. Kristoffer Nordfeldt – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Oscar Wendt – Erkan Zengin, Pontus Wernbloom, Anders Svensson, Jimmy Durmaz – Ola Toivonen, Erton Fejzullahu.