Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Hamrén: -Hade Olsson siktat hade han inte träffat

ZILINA. Sverige genomförde sitt första och enda träningspass här i Slovakien under måndagen och det var ett Zilina som bjöd på minusgrader och isande vindar. Hamréns landslag, utan några av sina största stjärnor, kommer att testa mycket nytt i morgon.
Det gick knappast att utläsa en svensk startelva på dagens träning, men den största skrällen var att Samuel Holmén testades som högerback. Jag hoppas dock han spelar central mittfältare i morgon.
Kristoffer Nordfeldt kommer att stå i mål och Mikael Antonsson lär också få spela mittback, samt att Oscar Wendt kommer att spela vänsterback.
En tänkbar startelva blir därför: Nordfeldt- Holmén, Antonsson, Olsson, Wendt – Kacaniklic, Svensson, Wernbloom, Jimmy Durmaz – Ola Toivonen, Tobias Hysén.
Där det lär bli byten redan efter 45 minuter och jag tippar att både Per Nilsson och Erkan Zengin kommer in i den andra halvleken.

***
Snackisen på dagens träning var annars Jonas Olssons frispel efter att träningen var slut, då han drog en boll upp på läktaren. Det hårda skottet/rensningen träffade SVT:s Jane Björck, som föll handlöst i trappan. Det kunde slutat illa, men det gick som tur var bra. Olsson sprang direkt upp på läktaren och bad om ursäkt och såg lite lätt skakad ut. Mittbacken har som sagt ett hett humör och just där och då såg det ut som han var förbannad över att de äldre spelarna hade förlorat tvåmålsspelet mot de yngre. Självklart var det dock inte meningen att träffa någon (sådan är inte Olsson) och WBA-stjärnan kom snabbt upp på läktaren och bad om ursäkt.
Som Erik Hamrén sa lite skämtsamt:
Hade han siktat hade han inte träffat.

***

I går vid 23.00-tiden meddelade presschef Niklas Bodell att träningen var stängd. Mycket märkligt tycket många med mig och jag skrev ett kritiskt blogginlägg om det stängda landslaget. När vi reportrar sedan kom till träningen meddelades det att den var öppen – hela tiden. Bra, landslaget!

***
Nu mer jobb och sedan får ni bloggläsare gärna komma med förslag på vad man gör en måndag i Zilina.