Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Sammanfattning av en märklig landslagssamling

WIEN. Ännu en landslagssamling är över och det blev till slut två 0-0-matcher när vi sammanfattar VM-kvalmatchen mot Irland och träningslandskampen mot Slovakien.
På något sätt har det här varit en av de märkligare samlingarna jag varit med om.
Det började med Alexander Gerndt-gate, där han först var uttagen, med i truppen, men sedan tackade nej. Erton Fejzullahu ersatte.
Sedan fortsatte det med ett A-landslag som tränade i snöstorm och kyla på Söderstadion, tak-debatten och en isande kall träningslandskamp i Zilina, en håla som gud glömde.
Vi blev inte klokare på var vårt landslag står inför matchen mot Österrike den 7 juni, men vi jublade över hjälpen från Irland-Österrike 2-2. Det bästa resultatet vi kunde få och nu har vi rätt mycket i egna händer.

***
Mikael Antonsson visade att han är en man för startelvan och efter insatsen mot Slovakien känner nog Andreas Granqvist flåset från både honom och Per Nilsson. För det var defensivt vi hittade ljusglimtarna, även om Erkan Zengin och Kristoffer Norddfeldt också gjorde bra insatser mot Slovakien.

***
Nu väntar allsvensk premiär, avsllutning av de stora ligorna och sedan kommer A-landslaget ha en frivillig samling inför mötet med Österrike.
Mellan den 27 maj och 2 juni kommer A-landslaget att ha en frivillig samling för de spelare som vill vässa formen lite extra inför den riktiga samlingen, som alltså börjar den 2:a eller 3:a juni.
Ett smart drag, då det är en del spelare som inte spelar regelbundet i sina klubblag och därmed får chansen att komma i bättre form än vad de skulle gjort om de bara hade semester.

***

Om ni inte tror att det var kallt i Zilina är det bara att ta en titt på bilden här ovan. Erkan Zengin tyckte att bollkallen/maskoten frös så mycket att han var tvungen att värma honom lite. En fin gest.

***
Jag, kollega Juborg och foto-Nils-Petter är inte hemma i Sverige förrän under onsdag natt. Det blev en bilresa från Zilina till Wien och sedan lyfter flyget härifrån någon gång vid 22-tiden.