Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Mina spelarbetyg efter 0-0 mot Slovakien

ZILINA. Det blev inte direkt någon sprakande föreställning  mot Slovakien och det slutade alltså återigen med en 0-0-match för svensk del, där Sverige knappt skapade en enda vettig målchans sett över 90 minuter. Ola Toivonens skott i den andra halvleken var faktiskt det enda vi skapade. (Okej, Durmaz har en hyfsad chans i andra också.) Självklart inte alls godkänt – och första halvlek påminde om en match i superettan, med tanke på inramning och allt. Det är knappast någon landskamp som kommer att gå till historien och en av de sämre landskamper jag sett med Sverige, om vi räknar underhållningsvärde.

***

Vilka som tog chansen? Tja, inte många. Erkan Zengin var pigg i inledningen och hade ett bra skott i andra halvlek, men det var knappast så att det glödde om vänsterkanten. Inte högerkanten heller för den delen, där Kacaniklic var okej, inte mer. Nej, det är i stället defensivt som vi hittar utropstecknen. Mikael Antonsson var bäst på planen och mittbackskollegan Per Nilsson ,som fick 45 minuter, visade att han är en man för framtida landslagstrupper. Annars var det här inte mycket att hänga i julgranen.

***

Erik Hamréns landslag har nu spelat två landskamper där man haft oerhört, oerhört svårt att skapa heta målchanser – och då har motståndarna varit Irland och Slovakien. Det är inte så att det är några som helst sambatakter kring vårt landslag just nu. Det är bara att hoppas vi att Hamrén och kompani får ordning på offensiven till den 7 juni, då Sverige möter Österrike på bortaplan. Det blir en svår nöt att knäcka för Sverige, framför allt sett till det offensiva spelet de senaste matcherna.


***

Mina betyg på de svenska spelarna  – Startelvan: Nordfeldt 2, Safari 1, Jonas Olsson 2, Mikael Antonsson 3, Oscar Wendt 2 – Alexander Kacaniklic 2, Samuel Holmén 2, Anders Svensson 2, Erkan Zengin 2, Ola Toivonen 2, Tobias Hysén 1 – Inbytta: Per Nilsson 2, Jimmy Durmaz 2, Rasmus Elm 2, Pontus Wenbloom 2, Erton Fejzullahu 2